„Megvédik” – Elveszik, kilakoltatnak...

  • narancs.hu
  • 2014. november 24.

Hírnarancs

A maradék 200 milliárdnyi magán-nyugdíjpénztári megtakarítást is elveszi a kormány, felszámolják, ami még megmaradt. Holnap ezért tüntetnek. Újpesten leverték a Fideszt, az MSZP uniós zászlóval akciózik.

Magánnyugdíjpénztár? Hol az apró?

A Fidesz-kormány hatalomra kerülésekor, az előző ciklus elején lényegében felszámolta a magán-nyugdíjpénztári rendszert, ellopott 3000 milliárd forintot, és seperc alatt elszórta. A mostani új szabályokkal gyakorlatilag kiirtanák írmagját is az intézményeknek. Viszik az „aprót”, azt a maradék megtakarítást, azt a 200 milliárd forintot, amit eddig nem sikerült.

false

A kormány olyan szabályozást kreál, amivel biztosítani tudja a megmaradt nyugdíjpénztárak működésképtelenségét – írja az Index. Az új javaslat szerint be kell zárni azokat a pénztárakat, amelyek esetében a vizsgálat előtti hat hónapból volt legalább két olyan, amikor a tagok kevesebb mint 70 százaléka fizetett tagdíjat.

Einstand?

El a kezekkel! címmel szervez holnap 18 órára tüntetést Budapesten a József nádor térre a 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport.

Egyébként sem adnánk, de még azt sem tudjuk, mire kell. Csak azt tudjuk, MEGINT MEG AKARJÁK „VÉDENI” a nyugdíjra félretett pénzünket! Meg akarják védeni a saját megtakarításainkat tőlünk… – áll az esemény felhívásában. – Nem adunk több „védelmi pénzt”, legyen elég a 3 ezer milliárd lenyúlása! GYERE EL ÉS TILTAKOZZ! Ne csak a pénz miatt: állj ki a jogaidért, a tulajdon biztonságáért, az önrendelkezésért. Hallasd a hangod az újabb és újabb hazugságok, a fenyegetőzések és a be nem tartott ígéretek ellen.

Csak azért is Európa!

„Nemzeti és uniós zászló. Az MSZP újra bevitte az európai, demokratikus értékek jelképét a Parlamentbe” – írták a párt Facebook-oldalán a mellékelt kép alá.

false

 

Fotó: MSZP Facebook

 

Újpesttel megkezdődött a kétharmad lebontása?

Újpesten vesztett a Fidesz az időközi önkormányzati képviselő-választáson (amelyet Kiss Péter halála miatt kellett megtartani). A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Horváth Imre, az MSZP jelöltje 13 164 szavazatot kapott, és ezzel a szavazatok 50,62 százalékát szerezte meg. Reményt adhat az eredmény, a győzelem aránya a meglepő – írta az Origo. Azért is hangsúlyos a vasárnapi eredmény, mert februárban Veszprémben tartanak időközi választást, amellyel eldőlhet a kétharmad sorsa.

Utcára raktak egy háromgyerekes családot

Pszichiátriai kezelés alatt álló gyerekeket és édesanyjukat lakoltatott ki egy héttel a téli moratórium előtt a kőbányai önkormányzat. A Város Mindenkié (AVM) csoport felelőtlen és embertelen döntésnek tartja, hogy a X. kerületi önkormányzat november közepén egy háromgyermekes családot tett az utcára. (Az anya, Petróhai Melinda üzenetét, segítségkérését, mely a kilakoltatás ellen szólt, itt nézhetik meg.) Ma délelőtt 15 ember – a kilakoltatás alatt álló nő ismerősei és szimpatizánsai, köztük hajléktalan aktivisták – erőszakmentes élőlánccal próbálták megakadályozni a három gyermeket nevelő nő kilakoltatását egy Maglódi úti önkormányzati bérlakásból. A végrehajtó a kitűzött 10 órai időpontban jelent meg a lakásnál, majd a család támogatóit látva rendőri erősítést hívott. Később a végrehajtók a család ingóságait, a rendőrök pedig az élőláncot alkotó szimpatizánsokat, aktivistákat vitték el. (Az esetről hamarosan részletesen is beszámolunk.)

false

 

Fotó: Udvarhelyi Tessza

 

Nem kér bocsánatot, viszont perel

a hvg.hu riporterét megrángató fideszes. Kerényi János november 17-én lerántotta a riporter, Kazimir Annamari kamerát tartó karját, amikor egy kérdést szeretett volna feltenni a képviselőnek. Egy héttel később az újságíró megkérdezte, nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie. Kerényi nem kér bocsánatot, viszont jogi lépéseket helyezett kilátásba a hvg.hu ellen, mivel szerinte ő nem rángatta a riportert, „csak a mikrofont tolta arrébb”, tehát az ezzel kapcsolatos hírt rágalmazásnak tartja. Magyarázatában elmondta, hogy aznap fogorvosi kezelésről érkezett, amit – „a húszméteres síkfutásban világrekordot futó” – riporter nem vett figyelembe. Érti valaki az összefüggést?

Újra plusz egy

November 28-án jön a Krétakör politikai műsorának (az első, a második, a kettő és 1/2-ik után a) harmadik része, amelyben Gulyás Márton bemondói segédletével azt vizsgálják, hogy miért válik egyre hangsúlyosabbá a közbiztonság kérdése Budapesten, miért van egyre több térfigyelő kamera, miért van egyre több kerítés a parkok körül, és miért vált rendvédelmi kérdéssé a szerhasználók és a hajléktalanságban élők problémája. „A mostani videóban a rendszerváltás óta eltelt időszakot nézzük át, és próbálunk választ adni polgármestereink egyre érzékelhetőbb rendpárti vonzalmának mozgatórugóira. Arra keressük a választ, hogy miért vált magától értetődővé, hogy a társadalmi problémákat a rend önkényes értelmezésével, bírságokkal és börtönbüntetéssel kívánjuk kezelni.”

Ez itt a kedvcsináló teaser, a szokásos színvonal garantált:

Figyelmébe ajánljuk