Mészáros Lőrinc 2,5 milliárd forintot csak behúzott karácsonyra is

  • narancs.hu
  • 2016. december 23.

Hírnarancs

Sok kicsi sokra megy.

Meghalt a berlini merénylő

Lelőtték a berlini merénylet gyanúsítottját Milánóban. Az éjszaka Milánóban rutinszerű igazoltatás alkalmával Anis Amri pisztolyt rántott a rendőrökre, Allah Akbart – vagy későbbi hírek szerint lehet, hogy „rohadék zsaruk!”-at – kiáltott, egyiküket megsebesítette, de a másik rendőr lelőtte. Az olasz rendőrség először nem is tudta, hogy a berlini karácsonyi vásárba hajtó terroristával végeztek, de a férfi ujjlenyomata, pisztolya és a táskájában talált holmijai alapján megbizonyosodtak róla.

Gépeltérítés Líbiában

Eltérítettek egy líbiai belföldi légi járatot, amely a több órán át tartó túszdráma után 111 utassal és 7 fős személyzettel a fedélzetén végül Máltán szállt le, a két gépeltérítő ott adta meg magát és engedte el a gépen lévő embereket. Állítólag a gép felrobbantásával fenyegetőztek.

Németh Sándor elsősorban egyházvezető

„Megdöbbentett, hogy ezen meg lehet döbbenni” – mondta a lapunknak adott interjúban Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa a tegnap Andy Vajnával elköltött ebédje sajtóvisszhangjáról. Állítólag közös ismerőseik régóta szorgalmazták a találkát, de arról nem tudott, hogy Habony Árpád is épp akkor lesz a Nobu étteremben, korábbról pedig nem ismerte Habonyt. Németh kérdésünkre azt mondta: a nyers halról, sportról és Hollywoodról esett szó, az ATV-t pedig nem fogja elérni a fideszes terjeszkedés.

Németh Sándor és Andy Vajna

Németh Sándor és Andy Vajna

Fotó: Németh Dániel

Áder fontolva halad

Áder János azzal eteti a népet karácsonykor, hogy csak az ünnep után dönt arról, elfogadja-e Orbán Viktor felkérését az újabb államfői ciklusra. Van miért izgulni…

Önjelölt irodalmárok, előre!

Négyszázmillió forintot kap karácsonyra az Orbán János Dénes-féle „Kárpát-medencei Tehetséggondozó NKft. Előretolt Helyőrség Íróakadémia” (sic!) programja a december 20-i Magyar Közlöny szerint. Nincs még eléggé kibélelve a Szőcs Géza segedelmével létrehozott kompenzációs íróakadémia, hát megtoldották egy kevés pénzzel a büdzsét jövőre, nehogy baj legyen. Vérnyomásemelő részleteket cikkünkben itt olvashatnak.

Tartsd meg az aprót, te…!

Mészáros Lőrinc sem maradhat tender nélkül karácsonykor. Az Átlátszó információi szerint Mészáros cége 2,5 milliárd forint értékben dolgozhat a jövőben a MÁV-nak Pécs és Dombóvár között: forgalomirányítási berendezéseket fognak építeni.

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk