Most kezdjen el barátkozni Hoppál Péterrel, akinek pénz kell

  • narancs.hu
  • 2014. július 10.

Hírnarancs

A bűnök és az igazságszolgáltatás álltak a nap történéseinek középpontjában. Sajnos nem minden hírben szerepeltek együtt.

Nemrég a Népszabadság derítette ki, hogy L. Simon László volt kulturális államtitkár közvetlen munkatársaihoz köthető cégeket hívott meg egy csaknem tízmilliós kommunikációs tenderre. Ma pedig arról írnak ugyanott, hogy Halász János volt kulturális államtitkár ismerősei egyedül indulhattak egy csaknem százmilliós kommunikációs tenderen, amit, mit ad isten, meg is nyertek. Ha ez így folytatódik, akkor logikusan Hoppál Péter jelenlegi kulturális államtitkár is a cimboráit hívja majd kommunikációs tenderre hamarosan, ha jól számolunk, mintegy ezermillió forint értékben. Na, ki akar Hoppál haverja lenni? (Amúgy a magyar kultúra védelmezőjét pont most meszelte el a bíróság, mert füllentett és vádaskodott egy kicsit.)

Én leszek a főnök hegedőse!

Én leszek a főnök hegedőse!

Fotó: MTI

Aggodalomra semmi ok, hiszen ugyanilyen logikus, mi több: méltó és igazságos, hogy Halász társasági és üzleti életét a független magyar ügyészség elnéző szeretettel kezelje, ellentétben Hiszékeny Dezső szocialista képviselő ügyével, akinek már a mentelmi jogát is felfüggesztetné Polt Péter. Részletek erre.

Tegnap jelent meg Magyari Péter megrázó cikke a 444.hu-n egy fiatalokat behálózó tanárról és tévésről. Ma az Átlátszó cikkezett arról, miért nem tehet semmit a bíróság.

A mobilfizetésre vonatkozó uniós jogszabályok betartására szólította fel az Európai Bizottság Magyarországot, második szakaszba léptetve ezzel a kötelezettségszegési eljárást. A testület értesülésünk szerint az elektronikus útdíjrendszer létrehozásáról szóló megbízási szerződés kapcsán is hivatalos felszólító levelet küldött a kormánynak, elindítva ezzel a jogsértési eljárást – írja a Bruxinfo.

De nincs semmi baj, mert a magyar filmművészet közben virágzik, mint a parlagfű nyáron. Ahogy a Variety cikkének visszafogott címe fogalmaz: Hungary’s Movie Renaissance Continues as Pix Win Laurels, Incentives Rise, and Hungarian Film Week Returns. No, ebből mindenesetre kiderül, hogy újra lesz Filmszemle.

Figyelmébe ajánljuk