Nekimentek Brüsszelnek a Gój Motorosok

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 28.

Hírnarancs

Gójok motoroztak a brüsszeli parlamentben, Petikének lett medencéje, Navracsics építőmesterről írt a Spiegel, Lacinéninek újra van állása, Ross doki meg megnősült. Vasárnap a Földön. Hírek.

Szanyi Tibor gój motorosokat utaztatott Brüsszelbe, írja az Index. Dániel Péter legfrissebb Facebook-bejegyzésének jártak utána, aki azt állította, hogy Szanyi Tibor két napig vendégül látta a Gój Motoros Egyesület néhány tagját Brüsszelben, és mindezt nem saját költségen tette. Felhívták Mészáros Imrét, a Gój Motorosok Egyesületének vezetőjét is, hogy megkérdezzék az ügyről. Elmondása szerint 2013 szeptemberében egy tévéműsorban Szanyi Tiborral együtt szerepeltek. A műsor utáni beszélgetés pedig egy fogadással végződött: ha nyer a baloldali összefogás, akkor a gój motorosok meghívják Szanyit és kampánycsapatát egy budai étterembe vacsorázni, de ha kétharmaddal nyer a Fidesz, akkor a szocialista képviselő vendégül látja a gój motorosokat Brüsszelben, fizetve azok benzinköltségét, szállását, ebédjét, vacsoráját. A választás eredményét ismerjük. Mészáros szerint a választás után felkereste Szanyit, egy budai étteremben találkoztak, majd megegyeztek, hogy július végén kimegy a csapat Brüsszelbe motorral, Szanyi foglal szállást, másnap dímon-dánom, ők továbbutaznak Angliába, de azt már saját költségen, amire a szocialista képviselő igent mondott. Néhány hét múlva azonban azzal jelentkezett Szanyi, hogy legyen inkább szeptember, és menjenek inkább repülővel, ő intéz mindent. Mészáros szerint ezt azért akarta így Szanyi, mert így az egész látogatást, úttal, Európai Parlament-látogatással, ebéddel együtt el tudta számolni mint EP-képviselő. Mészárosék végül belementek, elmondása szerint azért, mert utánanéztek, és 24 éve nem volt motoros egyesület az EP-ben.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Orbán utasítást adott a fajvédő konferencia betiltására. A miniszterelnök vasárnap közölte Pintér Sándor belügyminiszterrel, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg az amerikai székhelyű, szélsőséges fajvédő National Policy Institute október 3–5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vasárnap. A Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn már közölte: a kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát. A magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallásuk, származásuk miatt sértő szerveződéstől, így a Budapestre tervezett radikális konferenciától is – írták a közleményben. (hvg.hu)

Szijjártó Péternek van medencéje

Kiderült, hogy Szijjártó Péternek havi 500 ezres rezsivel kell számolnia, főleg ha fűti a medencéjét is.

false

A Főgáz lesz a nemzeti közműcég bázisa, írja a HVG.hu. Legkésőbb 2015 márciusában megkezdi munkáját a nemzeti közműszolgáltató holding, amelynek bázisát az állami tulajdonba került Főgáz jelentheti – közölte Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az első nemzeti közműszolgáltató holding feladata először az áram-, a gáz- és távhőszolgáltatás lesz. A víz-, a szennyvíz- és a hulladékszolgáltatás később kezdődhet. A holding szervezésével kapcsolatos feladatokkal Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkárt bízta meg a miniszterelnök.

Portrét közölt a német Der Spiegel hetilap Navracsics Tiborról. A lap szerint a fideszes politikus mostanáig kevés kompetenciát mutatott azokon a területeken, amelyek az irányítása alá kerülnek. A kulturális, ifjúsági és az uniós állampolgársághoz köthető ügyekkel foglalkozó biztos posztjára jelölt Navracsics Tiborról szóló Orbán építőmestere című írásban kiemelték, hogy a magyar politikus „tudja, miként kell fellépni a politika színpadán”, és míg „Magyarország miniszterelnöke, a nacionalista és populista Orbán Viktor verbális kisiklásokkal tűnhetett fel, Navracsics, aki eddig külügyminiszter volt, mindig megőrizte az önuralmát”(hvg.hu).

false

 

Fotó: MTI

Megnősült a világ leghíresebb facér férfije: George Clooney Velencében vette feleségül Amal Alamuddin libanoni-brit ügyvédnőt szombaton. Az év esküvőjének tartott frigy megtörténtéről egymondatos üzenetből értesült a világ, Clooney szóvivőjének jóvoltából.

false

Figyelmébe ajánljuk