Nem adna lovagkeresztet Bayer Zsoltnak az alapítvány, amelyik lovagkeresztre terjesztette fel Bayer Zsoltot

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 24.

Hírnarancs

Ezt adják össze! Közben a PM nevet váltott. Párbeszédre! Mozgalmas szerdánk volt.

Napi Bayerünk

A Népszabadságtól tudta meg Stark Tamás történész, a Gulagokban Elpusztultak Emlékének Megőrzésére Alapítvány kuratóriumi elnöke, hogy alapítványa lovagkeresztre terjesztette fel Bayer Zsoltot. Az előterjesztő Pintér Jolán, az alapítvány elnökhelyettese volt, aki ezek szerint magánszemélyként cselekedett. Stark egyébként nem adna kitüntetést Bayernek, egyrészt rasszista cikkei, másrészt Putyin-pártisága miatt. A történész továbbá nem ismeri a publicista Gulaggal kapcsolatos kutatásait.

false

 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A 444 visszaadottlovagkereszt-számlálója jelenleg 82-t mutat, ma mások mellett TGM, Garaczi László és György Péter vált meg kitüntetésétől.

Áder János hivatala annyit közölt az ügyben, hogy a hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé a lovagkereszt visszavonását. A visszaküldők pedig hiába küldik vissza a keresztjüket, a kitüntetettek hivatalos listájáról ezzel nem kerülnek le.

Gyász Olaszországban

6,2-es erősségű földrengés pusztított szerda hajnalban Közép-Olaszországban. A halottak száma 70 fölött jár, rengeteg a sérült, és sok embert még keresnek. A legnagyobb károk Accumoli és Amatrice városait érték.

false

 

Fotó: MTI

Bekeményít a Labour

Jeremy Corbyn pártelnök kihívója, Owen Smith nyilatkozata szerint addig fogja blokkolni a parlamentben a britek uniós kilépési tárgyalásainak megindítását, ameddig Theresa May miniszterelnök nem ígéri meg, hogy az elszakadás pontos feltételeinek ismeretében újabb népszavazást vagy előre hozott választást ír ki. A Munkáspárton belül és kívül is sokan Corbynt okolják a júniusi Brexit-népszavazás eredményéért, mivel nem állt bele elég keményen a bennmaradás melletti kampányba.

Nevet vált a PM

A Párbeszéd Magyarországért azt szeretné, ha mostantól PM helyett csak Párbeszédként hivatkoznának rá a választók – mondta Karácsony Gergely társelnök. Az új rövidítéshez logó és arculat is társul majd, de ezek még nem készültek el.

Leszállt az aranygép

Hazatértek Rióból a magyar olimpikonok. Nézegessen képeket Hosszú Katinkáról, Szász Emeséről és a többiekről itt!

Figyelmébe ajánljuk