Nem mondja meg a kormány, mennyiért levelezett Orbán a nyugdíjasokkal

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 03., 19:03
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mert állítólag még nem számolták ki. 2017-et is kénytelenek vagyunk egy fájdalmas gyászhírrel indítani: meghalt Kakuk György.

Homályba vész

„Az elszámolás jelenleg is folyik, befejezéséig szíves türelmét kérjük” – ezt válaszolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Magyar Nemzetnek, ahonnan azt tudakolták, mennyibe került Orbán Viktor karácsonyi levele a nyugdíjasoknak. Azt lehet tudni, hogy az ajándék Erzsébet-utalványokat darabonként 400 forintért szállította ki a posta, de Orbán levelét külön borítékban küldték, így ez is pluszköltséget jelenthetett, a Nemzet szerint nagyjából 170-180 millió forintot.

Az Index arról ír, hogy a miniszterelnök – a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány alapítójaként – törvénytelenül használhatja a szomszédságában álló Puskás Akadémia edzőtermeit. Orbán nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy Felcsúton szokott edzeni, de a jogszabály értelmében az alapítónak tilos lenne hasznot húznia az alapítvány működéséből.

false

Gyász

Elhunyt az 52 éves Kakuk György újságíró, politikus, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. Tavaly az Átlátszón cikksorozatban mutatta be a menekültek balkáni útvonalát, de lapunkban is rendszeresen publikált a menekültválságról és a közel-keleti konfliktusokról. A Narancsban megjelent cikkeit itt olvashatják.

Szerzőnk fekete mackófölsőben ifjú kurd gerillák között

Kakuk György fekete mackófölsőben ifjú kurd gerillák között

 

Szocialista nem

Miután tegnap a Jobbik velős közleményben utasította el a választási együttműködést a baloldallal, ma Molnár Gyula, az MSZP elnöke is nemet mondott Medgyessy Péter volt miniszterelnök javaslatára.

Kövér László önkritikát gyakorolt

A kormányzás nagyon sok erőt vesz el a párttól, öli a lelki energiákat, szükségképpen hibákkal, gyarlóságokkal jár – mondta Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke a Nézőpont Intézet munkatársainak.

false

Szlovák intés

Robert Fico szlovák miniszterelnök arra figyelmeztette EU-s kollégáit, hogy kerüljék a belpolitikai célokból elszaporodó „népszavazási kalandokat”, mert azok az egész uniót és az eurót is veszélyeztetik. Fico konkrétan a Brexit-népszavazást és az olasz alkotmányreformról szóló referendumot említette, arra nem tért ki, hogy a magyar kvótanépszavazás beleillik-e a sorba.

Jól fogy a Mein Kampf

false

Már 85 ezer darabot adtak el Hitler Mein Kampfjának egy éve megjelent kritikai kiadásából (az új kiadás a szerzői jogok lejárati idejének elteltével vált lehetségessé). A kiadó szerint vásárlóik a politika és a történelem iránt érdeklődő személyek, tanárok, nem pedig reakciós jobboldali radikálisok. Az újrakiadás körüli vitákkal részletesen foglalkoztunk ebben a cikkünkben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 03., 19:03
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  tiszapolgári
  2017. január 04., szerda 13:13
  4 Hóvarjú

  Én attól is tartok, hogy nem sok üzletben tudnának ötvenezresből visszaadni. Úgy néznének rá, mint az egymillió fontos bankjegyre.
 2. 5
  szegedi789
  2017. január 04., szerda 12:49
  az élmény MEGFIZETHETETLEN, orbáneszemaszátoknyugdíjasok card ... 3. 4
  Hóvarjú
  2017. január 04., szerda 12:25
  Vagy a legeslegújabb bankjegyen, az ötvenezresen OV méltóságos-tekintetes úr arcképe fog díszelegni, mint a legeslegnagyobb kiskirály, bár attól tartok a nyugdíjasok ebből a címletből nem sokat rejtegetnek majd a párnaciha (van ilyen szó?) alatt.
 4. 3
  Cyrano
  2017. január 04., szerda 11:01
  tiszapolgári:
  Miért, nem? Elvégre minden szava aranyat ér.
 5. 2
  tiszapolgári
  2017. január 04., szerda 10:34
  Tegnap a Tescóban a biztonsági őrök közbelépésére volt szükség, mert a pénztárnál egy nyugdíjas néni feltartotta a sort, annyira erősködött, hogy az Orbán-levél is levásárolható.
 6. 1
  Cyrano
  2017. január 04., szerda 10:13
  Mi az új abban, hogy nem mondják mi mennyibe kerül?
  TH Maris sem számolt el, pedig azt mondta, ha vége az emlékévnek, megteszi. Vagy végtelenített emlékév van (meghosszabítjuk 2056-ig)?
  Úgy szórják az adónkat, mintha holnap kimenne a pénz a divatból.:(

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk