Nyílt háborút hirdetett Németh „rezsibiztos” Szilárd: a menekültek után a civilek következnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 10., 17:01
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

És aztán kik jönnek?

A Fidesz újra neki akar esni a civil szervezeteknek

„A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége.” Ezt a rezsibiztos Németh Szilárd mondta keddi sajtótájékoztatóján. A „nemzetközi lehetőség” pedig Donald Trump elnökké választását jelenti. Németh ugyanis az MTI tudósítása szerint „példaként beszélt az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar kormányzati álláspontról, amelyet ezek a civil szervezetek ezerrel támadnak, ami szerinte megengedhetetlen”. A kormány törvényjavaslatot készül benyújtani arról, hogy a civil szervezetek tisztségviselőinek is vagyonnyilatkozatot kelljen tenniük. Németh elmondása szerint mindezt támogatni fogja a Fidesz-frakció – naná! –, ennek célja pedig nem más, mint hogy „tisztán lássunk”.

Embertelen bánásmód Körmenden – A fagyban is sátorban maradnak a menekültek

„Az alapvető jogok biztosához fordult a menedékkérők botrányos és embertelen körmendi elhelyezése miatt a Helsinki Bizottság. Azt szeretnék elérni, hogy az ombudsman sürgősen vizsgálja ki a sátortábori körülményeket, és intézkedjék a menedékkérők áthelyezéséről” – áll a Helsinki Bizottság közleményében. „Van üres férőhely a komfortos menekülttáborokban, és a civilek is befogadnák az összes körmendi menedékkérőt. A hivatal mégis ragaszkodik ahhoz, hogy embertelen, egészségükre veszélyes körülmények között legyenek.” Karácsonyi számunkban Teczár Szilárd részletesen megírta, miért visszás a kormány menekültpolitikája. Ugyanis hiába költ a kormány elképesztő összegeket határvédelemre és propagandára, úgy 30 ezer menekült idén is keresztülment az országon. Olvassák el a cikket itt.

Elő a síppal!

Füttykoncertet rendez Putyin február 2-i látogatása alkalmából az Együtt. A párt az Orbán–Putyin-szövetség ellen akar ekképp tüntetni – miután az október 23-i esemény olyan jól sikerült – az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán. Felszólal: Szigetvári Viktor, Szelényi Zsuzsanna és Juhász Péter. „Mert a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország.”

Együtt - Együtt updated the event photo in Füttykoncert -... | Facebook

Hitelesítettek egy új, olimpiaellenes népszavazást

NOlimpia címmel indított kampányt a 2024-re tervezett budapesti olimpia ellen a Momentum Mozgalom, mert úgy gondolják, 2024-ig fontosabb ügyekre kell költeni az adóforintokat. Népszavazási kezdeményezésük kérdése úgy hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?” A kérdést a Fővárosi Választási Iroda hitelesítette, ahhoz, hogy a kérdést feltegyék, 138 ezer aláírásra van szükség. A Momentum Mozgalom az ország új politikai generációjából tömörít olyan fiatalokat, akik tenni akarnak Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért. „Különböző hátterekkel rendelkezünk, vannak köztünk pályakezdők, egyetemisták és vállalkozók. Összeköt minket, hogy politikai árvák voltunk, akiket senki sem képviselt.”

Már a reggeliben is csak az olimpiát látjuk :/

Nemes Jeles László a nyáron újra forgat

1,5 milliárd forintos támogatást kapott Nemes Jeles László második nagyjátékfilmjére a Filmalaptól. „A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk" – nyilatkozta a rendező, aki a Saul fia díjnyertes stábjával fog újra együtt dolgozni.

Mindeközben a Saul fiát a tavalyi év Oscar-díja és számos más elismerése mellé most még a legrangosabb brit BAFTA-díjra is jelölték.

Must see

A Berlinale hivatalos versenyprogramjában debütál Enyedi Ildikó (Terápia, Simon mágus, Az én XX. századom) új filmje, a Testről és lélekről. A film két olyan ember találkozását mutatja be, akik ugyanazt álmodják, pontosabban szarvasként találkoznak egy másik világban. A történet két főszereplője Borbély Alexandra, a Katona József Színház színésze és Morcsányi Géza, a Líra Kiadó Csoport igazgatója, fordító, dramaturg, akinek ez az első filmszerepe.

Ma kijött a film hivatalos előzetese:

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 10., 17:01
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Világos
  2017. január 11., szerda 11:41
  Tessék ITT van.
  Takaritási kománybiztos! A FIDESZ arca/pofája/
  Koronázatlan alelnök. A többiek Pelczné / Unios/ Kubatov /halgatag/ Gulyás/ őriz/
  igy mindenki helyett beszélhet. Ellenzék ! ha még ezt sem tudjátok legyőzni ?
  Akkor marad amit reggel az ATV-ben mondott:Rezsimegtakaritás, egy rakás pénz
  az zemberek zsebében átlag 170 000 mFt. Aki mondta az meg egy nagy RAKÁS.
  Akkor ebböl gazdálkodjunk. Ha a civileket kitakaritják jön az egyenruha, egyenpofa.
 2. 5
  tiszapolgári
  2017. január 11., szerda 06:52
  Németh Szilike a maga módján megpróbált válaszolni arra a sokakat foglalkoztató kérdésre, hogy szarabb lesz-e 2017, mint amilyen 2016 volt.
 3. 4
  szegedi789
  2017. január 10., kedd 23:05
  hóvarjú
  biztos, hogy csak sár az ???
 4. 3
  Hóvarjú
  2017. január 10., kedd 22:38
  Tuskó Hopkins nevét kéretik nem besározni! Egyszer például izmos jobb karjára hajtotta a fejét, és több órán keresztül elmélyülten szemlélt egy üveg pálinkát. Ilyen mélységű és színvonalú kontempláció a rezsi biztos, hogy harcosról úgy gondolom semmiképp nem mondható el.
 5. 2
  szegedi789
  2017. január 10., kedd 21:31
  Január 10-én már harcot indítanak ????? hol a sikerpropaganda, magyarország nem erősödik ??? és ez a "nemzetközi lehetőség" az "eltakarításra" ?! húúú, ez még tuskó hopkinstól, a tiszta birkozó szövetségi választások erkölcsileg makulátlan hívétől is egy "csöppet" rosszul hangzik ... nyilván a civil szervezetek élén állók nyerték a legtöbbet a földpályázatokon, tágul az ingatlanuk, esetleg egyszerre két-három jógaoktatóval is hetyegnek a kinek is a pénzén ??? sorosozás folyt. köv., na meg persze folytatódik az a gusztustalan tendencia, miszerint lehetetlenítsük el és utáltassuk meg vagy inkább ijesszük el a többséget civilektől, így azokat is, akik igazán rászorulnának a kipécézett szervezetek segítségére, mert jogaik sérülnek (például az államtól vagy annak "hathatós közreműködése" révén ), nélkülöznek, kiszorulnak a társadalomból ...
  persze, tudom, rezsipubit is csak kiküldték ezzel a rizsával ... de a "minőség" és az a szándék, amit ez tükröz ... mi van, elloptunk mindent, most jön az autokrácia agresszív része ???
  és putyin látogatása előtt egy hónappal már ilyen szövegekkel jönnek ???
 6. 1
  rworse
  2017. január 10., kedd 20:39
  Elég furcsa egy ország-világ az, ahol a politikai korrektség a mumus. Meg a civil szervezetek.
  Megjegyzem, álcivil szervezeteket éppen a Fidesz hozott létre egyre nagyobb számban azóta, hogy elkezdték ilymódon megszállni a Médiatanácsot, és irányítani a vezetőségválasztását még az első Orbán-kormány idején - lásd médiaharc.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk