Orbán és Simicska alig bírja türtőztetni magát

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 22.

Hírnarancs

Közben pedig Tarlósnak és a botrányhős miskolci iskolaigazgatónak is visszavonulót kell fújnia. Hétfői hírzuhany.

A nap egyik legérdekesebb cikke kétségkívül a hvg.hu fejtegetése, miszerint „Orbán alig bírja visszafogni magát”, és amint vége az önkormányzati választásoknak, nekifog a nagy strukturális átalakításoknak. Idén egyetlen évre három választás jut, a következő három évre viszont egy sem, így marad idő kezelni a népszerűségvesztést, amelyet a bátor intézkedések miatt lesz kénytelen elszenvedni a tettvágytól duzzadó miniszterelnök. Nem tudjuk, mennyit higgyünk el a hvg.hu-t tájékoztató kormányzati forrásoknak, de hogy ez pontosan az, amit Orbán magáról hallani szeretne, az biztos.

A Népszabadság kremlinológiai értekezése szerint Simicska Lajos sem bírja türtőztetni magát, sőt egyenesen „imázsépítésbe kezdett”. Mi tagadás, ráfér. A lap forrása szerint az eddig is nagy sajtóérdeklődésnek örvendő, de a nyilvánosság előtt 15 év után először mutatkozó nagytőkés ezzel egyértelművé tette, hogy az Orbán–Simicska-háborúban a másik térfélen „nem egy, az állami pénzeket kitalicskázó fantomoligarcháról van szó”, hanem egy olyan nagyvállalkozóról, aki komoly, európai színvonalú fejlesztésekre képes.

Hát, a magunk részéről sok sikert kívánunk mindkét félnek, Simicska Lajos kezdeményezését pedig ezzel a hétvégén készült fotógalériával szeretnénk külön is támogatni.

Megfogja a munka végit

Megfogja a munka végit

Fotó: Németh Dániel

Az Index információi szerint a budapesti választási bizottság hétfőn 6:1 arányban törvénysértőnek találta Tarlós István főpolgármester-jelölti plakátjait. Az esetet a Liberálisok indítványára vizsgálták.

Ugyancsak kis diadal az országos szarviharhoz képest, de azért nagy öröm, hogy – ugyancsak az Index értesülése szerint – beadta lemondását Dávid Enikő, a Miskolci Kazinczy Ferenc Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nemrég kinevezett igazgatója. Akit senki nem akart, csak Balog Zoltán és kis barátai a minisztériumban, de ők nagyon.

Ezen felbuzdulva mi tovább keressük a jót: társadalmi célú hirdetéseink következnek.

Mi közöd hozzá? címmel kampányt indít a Fiatal Írók Szövetsége, amelynek célja, hogy „a sokszor elismételt, erejét vesztett szavak helyett valódi és személyes gondolkodás, beszéd kezdődne a holokausztról”. A honlapra bárki feltöltheti saját videóját.

Emma Watson az ENSZ nőszervezetének nagyköveteként mondott beszédet a hétvégén. „Csak hogy tudd, a feminizmus az a hit, hogy a férfiak és a nők egyenlő jogokat és lehetőségeket érdemelnek.”

Már most szólunk, hogy szombaton újra lesz Üres Lakások Menete. A szervezők téged is várnak, „…ha téged is felháborít, hogy lényegében évtizedek óta nincs szociális lakáspolitikája se a kormánynak, se a fővárosnak, ha hiába próbálkozol évek óta szociális bérlakáshoz jutni, ha te is alig tudod kifizetni a rezsid…” Az eső sem fog esni, tehát semmi okunk, hogy ne menjünk el.

Ha valaki azt gondolja, hogy a fenti három témát ő pont leszarja, azoknak ajánljuk a civil érdekvédelem, a hazaárulás és a fasiszta retorika jelenkori összefüggéseit egész más nézőpontból, de egyaránt érdekesen tárgyaló Mong Attila és Tamás Gáspár Miklós dolgozatait.

Figyelmébe ajánljuk