Orbán inkább fizetne, de egyetlen menekültet sem akar befogadni

  • narancs.hu
  • 2015. november 29.

Hírnarancs

Orbán inkább fizet, de nem fogad be senkit. Újabb ingatlant akar megszerezni az MNB. Kongresszust tartott az MSZP. Vigyázat, Czunyiné támad. Párizsban másképp tiltakoznak a klímacsúcs kapcsán. Meghalt Luc Bondy.
De jól megy…!

Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el – mondta Orbán Viktor szombaton az Európai Unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt. Garanciát akar ugyanis a miniszterelnök arra, hogy nem lesz hátrányos Magyarország számára a vasárnapi találkozón elfogadásra váró akcióterv.

false

 

Fotó: MTI

Matolcsy a Bálnát akarja

Újabb ingatlanvásárlást tervez a Magyar Nemzeti Bank – tudta meg a Népszabadság. Matolcsy György jegybankelnök ezúttal a Bálnára vetett szemet, amelyben állítólag látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítana ki a pénzintézet. A Népszabadság információi szerint már meg is kezdődtek a tárgyalások az eladásról, a főváros egyelőre gondolkodik, ám valószínűleg pályázatot írnak ki, és az nyer, aki többet ígér, a vételár fog számítani – lévén Tarlós István és Matolcsy finoman szólva sincsenek jóban a BKV támogatásának 2011-es befagyasztása óta.

Mi lesz veled, MSZP?

Országos kongresszust tartott szombaton az MSZP. A párt több ponton módosította alapszabályát, lecserélte szegfűemblémáját egy piros felkiáltójelre, és nem csak a minimálbér növelésének elérését tűzte zászlajára.

false

 

Fotó: Facebook/MSZP

Látszólag nagy győzelmet aratott Tóbiás József pártelnök: a küldöttek megszavazták a javaslatait, az éles vita elmaradt, és az elnökségből sem mondott le senki. Ám az ellentétek megmaradtak, ez pedig hosszú távon árthat a pártvezetésnek – írja a Népszabadság. Folyamatosak a belső ellentétek, egyre elégedetlenebbek a szocialisták, úgy tűnik, a belső ellenzék nagyban készül a jövő évi tisztújításra.

Czunyiné támadásba lendül?

A magán- és alapítványi iskolákat veszi célba Czunyiné Bertalan Judit köznevelésügyi államtitkár – írja a Villámnarancs. Szigorodhat ezen iskolák szabályozása, mert az elmúlt időszakban több szabálytalanság is kiderült az ellenőrzéseken – mondta az MTI-nek Czunyiné. Az államtitkár közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a köznevelési, finanszírozási ügyek során sok esetben tapasztalt különböző mértékű szabálytalanságokat, a NAV-nál költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt több eljárás is folyamatban van.

Nem ő volt…

Farkas Flórián véletlenül elfelejtett visszaadni egy közel 100 millió forintot érő budai, 160 négyzetméteres ingatlant, amely az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) tulajdonában van. A miniszteri biztos vélhetőleg máig a sajátjaként használja a Széchenyi-hegyen álló villát – írja a romnet.hu –, miközben Farkasnak több mint egy éve semmi köze az ÖRO-hoz. Bár közben egy gyors közleményben Farkas cáfolta a hírt, az állami tulajdonú ingatlan kulcsai (vélhetőleg) továbbra sincsenek meg.

„Szárnyat igéz a malacra, / Ráül, ígér neki csókot, / Röpteti és kikacagja”

false

Weöres Sándor élt, él és élni fog – erre bizonyíték az egyik – a kormány által agyonszívatott – kereskedelmi lánc ártáblája, amelyet ha más nem, a Bóbita ihletett.

„Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!”

Holnap kezdődik Párizsban a klímacsúcs. A francia fővárosban a november 13-i terrortámadás óta továbbra is tilos tömegrendezvényeket tartani. Így a terrorfenyegetettségre hivatkozva betiltották a december 11-ig tartó klímakonferencia eseményeihez kapcsolódó tüntetéseket, aktivistákat tartóztattak le. Ám a tüntetést más formában megtartották: az emberek a cipőiket vitték ki Párizs egyik közterére – írja a Kettős Mérce.

false

Ha demonstrálni nem is engedték az embereket, ekképp (cipőikkel képviseltetve magukat) tiltakoztak a gyülekezési jog korlátozása ellen, kimutatva a globális problémák megoldása iránti elkötelezettségüket.

Gyász

Meghalt Luc Bondy rendező, a párizsi Odéon Színház igazgatója – írja a Le Monde, amely főnixmadárhoz hasonlítja a hosszan tartó betegség után 67 évesen elhunyt művészt.

false

Luc Bondy 1948-ban Zürichben született, Franciaországban nevelkedett. A 80-as években a berlini Schaubühne rendezője volt, ahol többek között Peter Steinnel hozott létre emlékezetes előadásokat. 1997-ben átvette a Bécsi Ünnepi Hetek színházi rendezvényeinek igazgatását. 2012-től haláláig a párizsi Odéon igazgatója volt.

Figyelmébe ajánljuk