Orbán minden tartását feladva ajnározta Putyint

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 17., 19:34
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Moszkvában hozott ránk szégyent a miniszterelnök, megúszta a nőverést az egykori fideszes képviselő, Habony Árpád lagzija miatt forrong a nép, robbantottak Ankarában. Húzós hírek szerdán.

Hírek a hatvanas évekből

„Az évszázad megállapodásának és üzletének nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal kötött együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott többórás megbeszélése után. A kormányfő arról is szólt, hogy szerinte az év közepén nem lehetséges az Oroszországgal szembeni európai uniós szankciók automatikus meghosszabbítása, arról nyílt vitát kell folytatni.

Baráti országok vezetői találkoztak

Baráti országok vezetői találkoztak

Fotó: MTI

Az orosz államfő Moszkva melletti rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban tartott közös sajtótájékoztatón a paksi bővítésről nyilatkozva hangsúlyozta: az ezzel kapcsolatos nemzetközi vitákat Magyarország indokolatlannak tartja, mivel a két ország a ’60-as évek óta együttműködik ezen a téren, és nem tett mást, mint hogy ezt meghosszabbította. Szerinte bírálatok helyett köszönettel tartozunk Oroszországnak, hogy készen állt ennek meghosszabbítására.”

Idáig idéztük az MTI hírösszefoglalóját, amely pedig rég elfeledett időket idéz. Röviden a lényeg: nem jelentettek be semmi újat, ellenben nem beszéltek a belengetett orosz–magyar légitársaságról (ezt tehát nem engedi Putyin), és nem mondtak semmit Paks 2 szüneteltetéséről vagy leállításáról (tehát ehhez ragaszkodik Putyin). A tárgyalás legfontosabb eseménye valószínűleg az volt, hogy Orbán Viktor segítségével Putyin megmutathatta, hogy vannak szövetségesei az EU-ban. Orbán Viktor pedig agyba-főbe dicsérhette illiberális példaképét. (Részletes összefoglalókat például itt, itt és itt találnak.)

Balogh megúszta

A Kecskeméti Járásbíróság bűnösnek mondta ki, és 420 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Balogh Józsefet, a Fidesz egykori országgyűlési képviselőjét, Fülöpháza jelenlegi, független polgármesterét azért, mert három éve kétszer nagy erővel megütötte élettársát, aki vérző arccal kért segítséget ismerőseitől. Bár az ügyészi indítványban szerepelt a felfüggesztett szabadságvesztés, ezt a bíróság nem látta szükségesnek elsőfokú ítéletében – foglalta össze a döbbenetes ítéletet a Népszabadság. Egyelőre hiába kerestük, nem leltük nyomát, hogy a Fidesz, újabb szokásához híven, tiltakozott volna a meglepően enyhe ítélet ellen.

De vajon mit szólnak ehhez Balogh József falujában? Az erős idegzetűek elolvashatják a választ korábbi helyszíni riportunkban.

Habony és násznépe

Ma reggel Baán László, a Szépművészeti igazgatója, akiről nemrég kiderült, hogy Habony esküvői tanúja volt, azt is elismerte, hogy ingyen adta oda a lagzira az egyik legfontosabb magyar múzeumot. Baán azzal magyarázkodott, hogy a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat. Hacsak úgy nem!

Az egészen abszurd festménykölcsönzési ügyről a friss Narancsban olvashat újabb pikáns adalékokat.

Robbanás Ankarában

Többen meghaltak egy robbanásban Törökország fővárosában. Egy jármű felrobbant a hadsereg egyik laktanyája mellett. Ez a vonatkozó cikk folyamatosan frissül.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 17., 19:34
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Hóvarjú
  2016. február 18., csütörtök 16:20
  Blama

  Szerintem megválaszoltad a saját kérdéseidet.
 2. 3
  sálinger
  2016. február 18., csütörtök 11:18
  Putyinnak nem sok van hátra. Orbán meglátogatta...


 3. 2
  Blama
  2016. február 18., csütörtök 10:24
  Az Alaptörvény Nemzeti (!) Hitvallás (!) fejezetéből tudjuk, hogy a hatvanas években nem is létezett Magyarország, orosz gyarmat voltunk, bábállam.

  Hogyan tudtunk akkor együttműködni? Az együttműködés a hóhérral..?
 4. 1
  tiszapolgári
  2016. február 18., csütörtök 08:34
  Orbán Viktor rövid, egynapos találkozóra…

  … és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése…

  … beszédében kiemelte…

  … az őszinte, nyílt viták…

  … és hittek tettek a demokrácia…

  … a végig baráti légkörben…

  … Putyin elnököt, aki a meghívást elfogadta.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk