Pokorni is ellenzi az idióta nemzeti konzultációt, ami többe kerül az adófizetőknek, mint maguk a menekültek

  • narancs.hu
  • 2015. május 6.

Hírnarancs

Minél többet rágjuk, annál gyomorforgatóbb a fideszes propagandagyár új gumicsontja. A belvárosi hotel gondnoka felemelkedik, a Fidesz tovább zuhan, de a Nézőpont Intézet ezt is megmagyarázza. Szerdai híreinket az érettségizők különös örömmel olvashatják.

A magyar kormány jóval több közpénzt fordít a módszertanilag értelmezhetetlen, szellemiségében embertelen menekültügyi konzultációra (de facto propagandára), mint magukra a menekültekre – írja az Átlátszó elemzése. Orbán Viktor soros levelezése cirka egymilliárd forintjába fáj majd az adófizetőknek, ezzel szemben a hazai büdzséből összesen 481 (a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal költségvetését beszámítva 585) millió megy a menekültek fogadására és ellátására. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke ma azt nyilatkozta a konzultációról, hogy a problémát ezzel az eszközzel nem lehet kezelni.

„Tanácskozás a bevándorlók ügyében.”

Fotó: Facebook

Grand Budapest Hotel

Rögtön tegyük hozzá, hogy az Orbán-kormány évi 3,5 milliárdnyi EU-s forrást még zsebre tesz a „menekültpolitika” finanszírozására, hogy politikusai annál önfeledtebben feketézhessenek nagy nyilvánosság előtt. Az EU diplomatáinak kezd elegük lenni mindebből, egy külügyér a vs.hu-nak egyenesen azt mondta: „Orbán Viktor ne az én adómból csináljon Magyarországon szélsőjobboldali politikát.” A portál szerint egyes tagállamok külügyminisztériumai igencsak kiakadtak a halálbüntetés belengetésén és a közösségi források lenyúlásának majdhogynem nyílt színi beismerésén is.

EU-s források tárgykörben épp ma bukkant érdekes történetre a Direkt36, méghozzá Rogán Antal kerületéből. A Budapest Szíve program 2012-ben kezdte szúrni az Európai Bizottság szemét, idén rendőrségi nyomozás is indult az ügyben. A kerület még Rogán polgármestersége idején azzal védekezett, hogy a kivitelező kiválasztásával nem lehetett gond, hiszen a projekt második szakaszát nem ugyanaz a cég nyerte, mint az elsőt. A Direkt36 cikke azt mutatja be, hogy a második szakasz nyertese, az EU-Line Zrt. több ponton is kapcsolódik a korábban foglalkoztatott céghez. Az EU-Line strómangyanús tulajdonosa ráadásul úgy végez „állagmegóvási, javítási és fejlesztési, építési, szerelési feladatokat” egy belvárosi hotelben, hogy közben cége sorra nyeri a milliárdos tendereket.

Gyilkos számok

A Nézőpont Intézet friss kutatása szerint a teljes népesség körében egy, a potenciális szavazók között viszont nyolc százalékkal csökkent a Fidesz–KDNP népszerűsége, miközben az ellenzék legtöbb pártja erősödött. „A kormánypártok potenciális támogatottságának aránya márciushoz képest nyolc százalékkal alacsonyabb, ám a választási részvételében biztos népességre vetítve az eltérés elhanyagolható, alig több mint 50 ezer fős” – hűti le gyorsan a kedélyeket a kormánytól nem különösen távol álló kutatóintézet.

Ennél nagyobb számháborút csak Ferencz Orsolya józsefvárosi fideszes képviselő nyert ma. Reggel mi is megírtuk, hogy a TASZ adatai szerint három év alatt duplájára nőtt a hepatitis C vírussal fertőzött budapesti drogfogyasztók száma. Ferencz értelmezésében a TASZ „öngólt lőtt” a számok publikálásával, hiszen a kérdéses időszakban volt tűcsereprogram Budapesten. A társaság közleményéből ugyanakkor egyértelműen az derül ki, hogy a hepatitis terjedésével párhuzamosan drámaian visszaesett a kiosztott steril tűk száma.

Éretlenek

Nehezen boldogult a számokkal a köztévé szakértője is, a tegnapi adásban Lükő Gábor matematikus próbálta megoldani a matekérettségi feladatait, kevés sikerrel. Olyanokat mondott például, hogy „két szám szorzata akkor prímszám, ha mindkettő prímszám”.

A középszintű magyarérettséginél már a feladatlap összeállítói sem voltak a helyzet magaslatán, ám a diákok ezzel kivételesen csak jól járhatnak. A Magyartanárok Egyesületének észrevétele alapján az illetékesek megváltoztatták a javítókulcsot, így ha minden jól megy, a kérdéses feladatnál mindkét lehetséges választ helyesnek fogják minősíteni. Azért mindenki legyen résen a javításnál!

Figyelmébe ajánljuk