Most már hivatalos: tényleg „az a Pharaon” halt meg

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 11., 19:48
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Amerikában áll a bál, Németh Szilárd kijelölte az ellenséget, Hadházy földet keres, az I. kerület pénzt követel. Szerdai híreink.

Az új ellenség: pontosan kik?

Miután tegnap Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke ökle közölte, hogy a „Soros-birodalom álciviljeit minden eszközzel vissza kell szorítani és el kell innen takarítani”, ma már azt is elmondta, kikre is gondol egészen pontosan. Nem meglepő módon a TASZ, a Helsinki Bizottság és a Transparency International hármasára esett a választása. De hogy megmutassa, nemcsak a levegőbe beszél, hanem komoly érvei is vannak a szervezetek ellen, kifejtette, hogy azért nemkívánatosak Magyarországon, mert „mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába”. A Nyílt Társadalom Alapítványok minderre közölték, folytatják a munkájukat.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Izraeli minta

Az Átlátszó szerint a kormány Arthur J. Finkelstein tanácsai alapján kezdi üldözni a Soros-alapítványok által dotált civileket. A portál közadatigényléssel próbálta kikérni a Lázár János által tavaly év végén emlegetett tanulmányt, mely a kancelláriaminiszter szerint arról szól, a környező országokban a Soros támogatta szervezetek hogyan próbáltak befolyást szerezni, ám az Információs Hivatal „nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére” hivatkozva megtagadta, így az Átlátszó beperelte a titkosszolgálatot.

Az „álcivilek”

A KDNP-s Hollik István, a szegény ember Németh Szilárdja is hozzátette a magáét a témához, amikor azt találta mondani, hogy Magyarországon ma körülbelül 56 ezer civil szervezet van, aki ezek közül valódi (mármint a kormány szerint), annak minden támogatást meg is adnak, de az „álcivilek” esetében, akik valójában politikai céljaikat kívánják megvalósítani, igenis indokolt a vagyonnyilatkozatok tétele. Kérdésre azt is elmondta, hogy a szabályozás minden civil szervezetre érvényes lenne, még a Civil Összefogás Fórumra (CÖF) is, akik egyébként egy becsületes civil szervezet, nem kapnak külföldről pénzt. (Állami pénzből viszont annál többet.)

Itt a föld, hol a föld

Dübörög a Tv2 ellenzéki politikusok elleni lejárató kampánya, a hét elején Hadházy Ákosra, az LMP társelnökére szálltak rá azzal, hogy a szülei sok hektár földet birtokolnak. Az Origo ezt még megfejelte azzal, hogy a Hadházy papa állami földek megszerzésében is segédkezett, és már egyenesen Hadházy-klánról beszélnek. A politikust természetesen egyik riporthoz sem keresték meg, így ő Facebook-oldalán reagált a vádakra: ha bármi is igaz abból, amit a Tv2 állít, és megmutatják neki, hol vannak az említett földek, lemond, és indul haza gazdálkodni.

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

Fotó: MTI

Drága közérdek

Majdnem 3 millió forintot kér az I. kerületi önkormányzat a Magyar Nemzettől az ingatlan-bérbeadások részleteit tartalmazó közérdekű adatokért. A lap azt kérte, mondja meg az önkormányzat, hány bérlakása van, mekkora méretűek és mennyiért adják ki azokat, illetve kikérték a jelenleg is érvényes bérleti szerződések másolatát. A kerület jegyzője arról tájékoztatta a lapot, hogy az 1500 bérleti szerződés anonimizálása és beszkennelése kollégájának 1470 munkaórájába telne, ezért 3 milliót kérnek. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint a lapnak az adatvédelmi hatóság vizsgálatát kellene kérnie, vagy a bírósághoz kellene fordulnia.

„Az a Pharaon”

Mindeddig nem volt teljesen hivatalos értesülés Ghaith Pharaon halálhíréről, most azonban vége a találgatásoknak: a hvg.hu elérte a pakisztáni Attock-csoport egyik cégét, az Attock Petroleumot, akik hivatalosan is megerősítették: Ghaith R. Pharaon, a vállalatcsoport elnöke 2017. január 6-án elhunyt. Magyarországi cégei és kastélyai az ügyvédje nevén vannak, így nem tudni, pontosan ki dönthet azoknak sorsáról.

Mindeközben Amerikában

Mai programok
Ma Obama megtartotta érzelemdúsra sikerült búcsúbeszédét, de a sajtó persze Trumppal volt tele. A CNN kedd este robbantott tényfeltárogatása szerint az oroszok kínos adatokat gyűjtöttek Trumpról, személyes és pénzügyi információik is lehettek róla, amire egy kétoldalas jegyzet formájában az amerikai hírszerzés fel is hívta a megválasztott elnök figyelmét múlt pénteken. A BuzzFeed nyilvánosságra hozott egy homályos eredetű, 35 oldalas dokumentumot, amely részletesen taglalja, milyen mocsokságokat szedtek össze Trumpról a jó öreg Putyin emberei. A BuzzFeedet sokan kritizálták, amiért a bevallottan számos hibát tartalmazó, egyáltalán nem ellenőrzött információkat közlő titkosszolgálati iratot kirakták. Trump később sajtótájékoztatóján tagadta, hogy együttműködött volna az oroszokkal, de azt elismerte, hogy ők álltak a hackelések mögött.

Az egész hackelési ügyről és Putyin európai terveiről itt írtunk remek összefoglalót.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 11., 19:48
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  szegedi789
  2017. január 11., szerda 20:36
  tehát széljobbos kormányunk, aki a burkolt zsidózás taktikai húrjain paganiniként játszik, egy meleg-zsidó-republikánus fószer intelmei alapján, izraeli ( mily' "mágikus" szó kicsiny honunk közéletében ... ) példára közelíti tovább az országot putyinlandhez, miközben a másik széljobbos párt, a kis testvér, éppen forró szeretetével üldöz rabbikat, és csóközönt zúdít a baloldali szavazókra ... na, akkor egy vigasz ágas birkozó kiáll és takarítani akar ...
  egyébként meg egy ujjlenyomat nélküli, kétes személyazonosság, főleg politikai elitekkel kavaró, és azt behálózó pasas meg feldobbja a pracskert ... és lehetnek kompromitáló felvételek a szívecskés alsógatyás trump donáldról is a fülledt szibériai éjszakából ...
  és még csak 2017. jauár 11-énél tartunk !!!!!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk