Orbán Ráhel nagy napján új fokozatba kapcsolt a kormányzati rablógépezet

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 19:20
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Benyújtották a lopássegítő törvényt, Vona és Simicska találkozott, újabb nemzeti konzultáció jön, nem hisznek a kormánynak a tanárok. Nagyon durva napunk volt, híreket mondunk.

A Nyugodt Lopás Birodalmába vezető út

A 444 szúrta ki, hogy a postai szolgáltatásokra vonatkozó, ártalmatlannak tetsző törvénymódosítás milyen pusztító folyamat kezdete lehet. Németh Szilárd tegnap benyújtott irománya ugyanis lényegében kiveszi az infotörvény hatálya alól a postát. „A korlátozás önmagában még nem teszi semmissé a közérdekű adatokról szóló törvényt, de nagyon úgy tűnik, hogy ez csak egy folyamat első lépése. Információink szerint ez csak amolyan főpróba, egy kevéssé szem előtt lévő állami céggel kezdve a sort. A Fidesz, tartva a tiltakozáshullámtól, nem általában készül eltörölni a törvényt, hanem ágazatonként vonhatja ki a különböző fontos cégeket a hatálya alól.” Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem tudhatnánk meg szinte semmit arról, mi történik a pénzünkkel, márpedig ez még a mostani helyzethez képest is új szintet jelentene. (Részletek erre.)

false

Fotó: Németh Dániel

Sofőrszolgálat

Két fideszes képviselő strómanként használta a sofőrjeit, hogy azok földeket vegyenek nekik – állítja Gőgös Zoltán. A korrupció új mélységei felé tartó, gyönyörű történetet röviden itt vázoltuk.

A tanárokat nem lehet átverni

A miskolci Herman Ottó Gimnázium országos tiltakozásához csatlakozott iskolák nem fogadják el a kedden összeült köznevelési kerekasztalt. Bár a Herman igazgatója kedden pozitívan nyilatkozott a kerekasztalról, a Tanítanék Mozgalmat támogató 737 iskola képviselői valódi rendszerszintű változást akarnak és teljesen új közoktatási törvényt. A Tanítanék Mozgalomhoz csatlakozott intézmények képviselői közös levelükben azt írják: az oktatási kerekasztalon történt egyeztetés nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányul – írja az Index. A szombati tüntetés iránt mindenesetre folyamatosan nő az érdeklődés.

Az osztrákok bántják Paksot

Az osztrák érvek szerint Paks 2 esetében „nem megtérülő technológia használatának támogatásáról” van szó, amely „a belső villamosenergia-piacon versenytorzító hatáshoz vezethet”. Így előfordulhat, hogy a megújuló energiaforrást előállító, ezáltal költséghatékonyabb energiatermelők nem tudnak piacra jutni, vagy kiszorulnak onnan. Ausztria fellép az atomerőművek létesítésének bármilyen támogatásával, valamint a nukleáris energia előállításával szemben – közölte Reinhold Mitterlehner gazdasági miniszter a tárca szerdai közleményében az MTI szerint. A PM közben arra buzdít, hogy küldjünk levelet az Európai Bizottságnak Paks 2 ügyében.

Nem csak ők vetítenek

Nem csak ők vetítenek

Fotó: MTI

Ön támogatja, hogy az ország meg tudja védeni magát a terroristáktól?

Hamarosan ehhez hasonló kérdéseket találunk majd a postaládában. A vs.hu ugyanis kiszagolta, hogy „újabb nemzeti konzultáció indítására kér – és biztosan kap is – támogatást a kormány a Fidesz és a KDNP szerda este kezdődő, háromnapos lillafüredi frakcióülésén”.

Simicska és Vona

A Fidesz egyik kedvenc, miniszterelnöki szinten hangoztatott elmélete, hogy a Jobbik mögött Simicska Lajos áll. A gazdag napot záró vs.hu írta meg azt is, hogy novemberben a Magyar Nemzet zárt körű rendezvényén – konkrétan az A38 hajón – találkozott Simicska és Vona. A Jobbik elnöke így emlékezett a jeles eseményre: „A közönség soraiban Simicska Lajos is jelen volt, akit a a vitaest házigazdája kísért oda az asztalunkhoz a vacsoraszünetben és bemutatott bennünket egymásnak. Az asztalnál ülő vendégekkel – köztük Volner Jánossal – közösen röviden beszélgettünk a nagyvállalkozóval, amelynek során Simicska Lajos elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól.” Vona szerint Simicska durva dolgot mondott, és nem cseréltek számot.

Két örömhír Orbán Ráhelről

Orbán legidősebb lánya, Ráhel (27) jelentette be a családnak, hogy kisbabát vár, 4-5. hónapban van a kismama. A kormányfő kitörő örömmel vette tudomásul a hírt, amelyet azonban abszolút magánügyként kezel – írja a Blikk, amely valahogy mégis megneszelte a dolgot, mint oly sokszor már Orbán Viktor családtörténete során.

Orbán Ráhel és Tiborcz István

Orbán Ráhel és Tiborcz István

Fotó: MTI

Délelőtt pedig a hvg.hu írta meg, hogy Orbán Ráhel részt vett egy szűkkörű megbeszélésen, ahol Rogán Antal ismertette az új nemzeti turisztikai stratégiát. És hogy miért pont őt hívták meg? A csodálatos indoklást lásd itt!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 19:20
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Anyem Antal
  2016. február 11., csütörtök 10:45
  Ráhel csodálkozott a legjobban: Ez nem a terhes tanácsadás????
 2. 6
  sálinger
  2016. február 11., csütörtök 10:33
  Jut eszembe: GYURCSÁÁÁÁÁNY!!!!!

  (Merhogy alig halljuk mostanában...)

 3. 5
  yoyo
  2016. február 11., csütörtök 07:26
  Remélem, lesz külön nemzeti konzultáció a névadásról. az lehetetlen, hogy ne kérdezzék meg az embereket.
 4. 4
  tiszapolgári
  2016. február 11., csütörtök 07:02
  A Led ősi magyar név a Levédia őshazára utal, a jelentései: levédi, benősül, mezőgazdasági őstermelő.
  Vigyázat, nem szabad összekeverni a Red névvel, aminek a jelentése: vörös, libsi, nyócév.
 5. 3
  sálinger
  2016. február 11., csütörtök 01:25
  Szerintem nem kell cifrázni. A LED-birodalom trónörökösét nem is hívhatják másnak, akár fiú, akár leány lészen a kis ennivaló cuncimókus, mint Tiborcz Lednek. Családias, meghitt, kifejező, magyaros. Mi kell más...

 6. 2
  tiszapolgári
  2016. február 10., szerda 20:52
  Újabb nemzeti konzultációnak nézünk elébe, szavazni lehet majd, hogy hogyan hívják a LED-birodalom trónörökösét.
  Szerintem, ha lány lesz, legyen ő is Ráhel, és minél előbb álljon a saját lábára.
  És ha fiú, akkor legyen Tibor.
 7. 1
  yoyo
  2016. február 10., szerda 20:41
  Hát ez is eljött, gyermekáldás elé néz a hercegi pár.
  Egy ország várja dobogó szívvel a kis anakint.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk