Rákosi, Kádár, Gyurcsány

  • 2014. július 30.

Hírnarancs

Mi a közös bennük? Hírösszefoglalónkból ez is kiderül.
A közellenség false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Ám előbb ejtsünk szót arról, hogy:

Az MSZP, az Együtt–PM és a DK ma megpróbálta, de képtelen volt megegyezni abban, hogy ki legyen ősszel a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt. Állítólag a jövő hétre már meglesz az ember, addig (és még éveken át) Tarlós István gyöngyöző kacagása gurul majd végig Budapest utcáin és terein.

Valami lesz a HVG-vel. Ma vadabbnál vadabb pletykák keringtek a lapról és annak állítólagosan menesztendő munkatársairól, valamint arról, hogy a print és az online szerkesztőséget összevonják az ősszel, de egyelőre csak annyi biztos, hogy a német tulajdonos, a WAZ részéről valóban benne van a pakliban, hogy kivonul a magyar piacról. Illetve az is, hogy a lap új főszerkesztőt keres, aki biztos, hogy nem Weyer Balázs lesz, mert ő nemet mondott a felkérésre – legalábbis az Index így tudja. A HVG semmitmondó hivatalos közleménye itt olvasható.

Rákosi Mátyás, Kádár János, Gyurcsány Ferenc – az állami Nemzeti Örökség Intézete felmérése szerint ők a magyar nép szemében a legnegatívabb történelmi szereplők. De a sorban ott van még azért Szálasi, Horthy és Orbán is, bár mind lemaradva a dobogós helyezést elért Fletótól.

Orbán Viktor ugyanakkor az EU problémás gyereke – ezt most épp nem mi mondjuk, hanem a Financial Times szerzője, aki szerint Brüsszel próbált egy ideig nem foglalkozni a magyar miniszterelnökkel, de OV láthatóan marad, mint a kő. Ugyanakkor a szerző arra már nem tér ki, hogy na és akkor most mi várható. A Cink cikkösszefoglalója itt.

És akkor egy jó hír a végére: Varga Mihály szerint nem változik a nyugdíjrendszer. Vagyis a gyermektelenek sanyargatásából nem lesz semmi – legalábbis egyelőre.

Figyelmébe ajánljuk