Turisztikai birodalmának bővítésébe kezd Mészáros Lőrinc, felkészül a nemzeti hotelbiznisz

  • narancs.hu
  • 2016. július 24.

Hírnarancs

Orbán Viktor Tusványoson mondott nagyokat a hétvégén. A müncheni ámokfutó nem köthető az Iszlám Államhoz. Utolsó kört téve kivonult az Uber Magyarországról. Nemzeti Panteon a Gellérthegyen, letelepedési kötvények szerzése gyorsított eljárással, amerikai elnökválasztás. Hétvégi hírek.

A norvég tömeggyilkos, Breivik volt a müncheni ámokfutó példaképe

false

 

Fotó: MTI

Münchenben született az a 18 éves iráni származású diák és semmi köze nem volt a dzsihádhoz, aki pénteken vérfürdőt rendezett a német bevásárlóközpontban. A fiatal férfi semmilyen szálon nem kötődött az Iszlám Államhoz, tettének a menekültválsághoz sincs köze, hosszú ideje érdekelték az iskolai mészárlásokról és fegyveres ámokfutásokról szóló könyvek, írások. Thomas de Maizière német belügyminiszter szerint mindez megerősítette az összefüggést a fiú tette és a norvégiai Utøya szigetén 77 embert meggyilkoló Anders Behring Breivik között. A szélsőjobboldali nézeteket valló Breivik 2011. július 22-én kezdett ámokfutásba, a müncheni fiú pedig a tömegmészárlás ötödik évfordulójának napján vitte végbe tettét.

A müncheni mészárlásban 9-en vesztették életüket – köztük egy 15 éves magyar fiú – és 27-en megsebesültek, az ámokfutás végén az elkövető öngyilkos lett.

*

A legfrissebb hírek szerint a németországi Reutlingenben egy állítólag szír menekült machetével támadt járókelőkre, egy nő meghalt, többen megsebesültek. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről.

Imigyen szóla Orbán Viktor. Már megint

false

 

Fotó: MTI

Orbán Tusványoson eltemette a nyugati világot. Az európai világ megbukott, Brüsszelnek leáldozott, gazdasági elit- és demokráciaválság van, a félelem pedig napról napra nő – olvasható az Index részletekbe menő cikkében. A magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédében szokásához híven keményen osztotta az észt. Orbán Viktor megint nekiment az EU-s vezetőknek, a nyugat-európai berendezkedésnek, de nem volt rest állást foglalni az amerikai elnökválasztás kapcsán sem, elsőként állt be Donald Trump mögé. Az egyre unalmasabb tusványosi Orbán szereplésről itt ír a Villámnarancs röviden, amelyből egyébként (persze) az is kiderült, hogy Európában Magyarországnál demokratikusabb ország még Nyugaton sincs, a fiatalok számára pedig páratlan perspektívát nyújt e vidék, hála a megfelelő kormányzásnak.

Ideje letelepedni: Magyarország a lehető világok legjobbika

„Már fél évet sem kell várnia annak a külföldinek, aki letelepedési államkötvényt vesz, mert júliustól automatikusan jár a letelepedési engedély. Az Orbán-kormány eközben közpénzmilliárdokkal támogatja az offshore cégeket” – tudatta olvasóival a Magyar Nemzet. Ennyit Európa védőbástyájáról, olvasható a Villámnarancsban.

Mert megteheti

Kiemelt üdülőövezetekben és kastélyparkokban is bővíti turisztikai birodalmát a felcsúti polgármester – a hvg.hu információi szerint –, aki előszeretettel szerez be felszámolás alatt álló szállodákat. A legújabb falatok a Hunguest-hotelek.

Magyar Panteon a Gellérthegyen?

false

„A kormány meg kívánja valósítani a felcsúti aréna építészeti megálmodója, a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre gellérthegyi terveit. Az ő elképzelései szerint Magyar Panteont kellene létesíteni a város szirtfokán, a Citadella falazatán kívüli körsétányon pedig Hungarikum utcát létesíteni” – írta a Népszava a kormány által a Citadellára kiírt ötletpályázat nyomán. Csak találgatni lehet, most épp milyen tervei vannak a kormánynak – így tesz a Villámnarancs is –, amelyek között Makovecz Imre egykori víziói is bőven helyet kaphatnak, de vannak más hasonló remek ötletelők is.

Szia, Uber

Vasárnap délben az Uber Magyarország befejezte működését, a közösségi személyszállító cég felfüggesztette szolgáltatását – írta a 444.hu. A döntést július 13-án jelentette be a vállalat helyi képviselete – nem sokkal azután, hogy az Országgyűlés elfogadta azt a törvénytervezetet, amely korlátozza működési lehetőségeit. Két évig volt Uber Magyarországon, azóta taxis szervezetek folyamatosan tiltakoztak a közösségi szolgáltatás ellen.

Együtt Trump ellen

false

 

Tim Kaine szenátort választotta alelnökjelöltjének Hillary Clinton. Az 58 éves katolikus politikust tartották a legesélyesebbnek, aki korábban Virginia kormányzója és Richmond polgármestere volt. Járatos a külkapcsolatokban, a hadügyekben, és híres arról, hogy republikánus pártiakkal is együtt tud dolgozni. Mérsékelt, kiegyensúlyozott politikusként tartják számon, és – jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség – ez a kiszámíthatóság jól ellenpontozhatja a Republikánus Párt sokszor kiszámíthatatlan elnökjelöltjét, Donald Trumpot, aki Mike Pence-t, Indiana állam kormányzóját emelte maga mellé alelnökjelöltnek – közölte az MTI.

Figyelmébe ajánljuk