Hiába szeretnéd, nem tilthatod le Mark Zuckerberget a Facebookon

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 1.

Interaktív

Vannak egyenlőbbek.

Az utóbbi időben sok találgatás és elemzés született arról, hogy vajh’ a Facebook-vezér miért viselkedik egyre inkább politikusként. Nemrég például a kampánykörutakra kísértetiesen hasonlító módon turnézta körbe Amerikát. Továbbá rendszeresen posztol nagy világmegváltó fejtegetéseket, de egészen intim családi képeket is.

Ha egy ismerős, egy celeb vagy egy politikus elkezdi idegesíteni az embert Facebookon, akkor egyetlen kattintással blokkolhatja, akárki legyen az. Onnantól kezdve akármit csinál, akárki osztja meg a dolgait, eltűnik az életünkből. Kivéve, ha az illető maga Mark Zuckerberg vagy b. neje, Priscilla Chan. Őket ugyanis, úgy tűnik, nem lehet blokkolni.

A Quartz kérdésére a Facebook szóvivője azt válaszolta, hogy a blokkolás átmenetileg szünetelhet, ha egy adott időszakban túl sokan akarják letiltani ugyanazt az oldalt vagy embert. A lap viszont kipróbált néhány olyan profilt, amelyet valószínűleg sokan akarnak blokkolni (Trumpot és Hillary Clintont), és egyiknél sem volt semmi probléma.

false

(Quartz)

Figyelmébe ajánljuk