Kilépett az offshore hátterű cég a magyar Facebook-koppintás mögül

  • narancs.hu
  • 2021. január 19.

Interaktív

Közösségi finanszírozásból folytatnák a működést. 

Kilépett a Belize-be bejegyzett Murmurati Limited a magyar Facebook-koppintást jegyző Hundub Kft. tulajdonosi köréből - szúrta ki a 24.hu

Mint arról beszámoltunk, a magát független és cenzúramentes közösségi oldalként hirdető Hundub tavaly év végén indult,  a cég tulajdonosa akkor az ügyvezetőként is tevékenykedő Pál Csaba és Koller Szabolcs, valamint egy Belize-be bejegyzett vállalkozás, a Murmurati Limited volt, amelynek kézbesítési megbízottja egy hódmezővásárhelyi vállalkozó volt.

A Hundub a Facebook-oldalán (!) néhány napja azt közölte, hogy "a folyamatos sajtótámadások és a minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletek miatt" a Murmurati Limited kilép a Hundub Kft-ből, így a tulajdonos csak Pál Csaba marad, az oldalt pedig így kizárólag közösségi finanszírozással fogják tudni működtetni.

Bár az oldalról a kormánypárti Magyar Nemzet is nagy elánnal számolt be, a Pesti Srácok nekiment egy cikkben az oldal adatkezelési tájékoztatóját kifogásolva. Azzal is megvádolták az oldalt, hogy amerikai szervereken fut, és közvetettten az ellenzéki pártokhoz kötötték. 

Erről a Hundub azt írta, a kifogásolt részt időközben törölték a közösségi szabályzatból, bár azt egy nemzetközi közösségi oldal szabályzatából másolták át, "készülve a külföldi megjelenésre". Emellett kifejtették, hogy nem amerikai szervereken fut az oldal, a valódi szerverek Debrecenben vannak. 

 

Figyelmébe ajánljuk