Borzasztó sok a napi koronavírusos halott Indiában

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 8.

Katasztrófa

Sokan be se jutnak a túlterhelt kórházakba, a kapuban halnak meg.

Indiában rekordot döntött a napi halálesetek száma: 4187-en vesztették életüket és 401 078-an fertőződtek meg koronavírussal az elmúlt 24 órában - közölte az újdelhi egészségügyi minisztérium szombaton. A járvány kezdete óta ez volt az első alkalom, hogy az áldozatok száma meghaladta a négyezret.  Az ázsiai országban harmadik napja haladja meg az új esetek száma a 400 ezret.

A nemzetközi segítség ellenére a betegek sokszor a túlterhelt kórházak kapujában halnak meg. Szakértők szerint a java még hátravan, ugyanis a járvány tetőzése csak néhány hét múlva várható.

 Bár sorra dőlnek a rekordok, a szövetségi kormány nem akar országos vesztegzárat hirdetni a járvány terjedésének megfékezésére. Egyes államokban éjszakai kijárási tilalom vagy részleges vesztegzár van érvényben. A fővárost, Delhit május 10-ig lezárták, a délnyugati Keralában szombattól egy hétig tartó karantént hirdettek, Karnátakát pedig hétfőn zárják le két hétre. A vírus jelenleg az ország déli, vidéki területein terjed a leggyorsabban.

 

Figyelmébe ajánljuk