Elbúcsúzott az operatív törzs, ezentúl a járványadatokat sem közlik majd naponta

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Katasztrófa

Csak hétköznap teszik közzé a számokat.

A ma pénteki volt az utolsó sajtótájékoztatója az operatív törzsnek, ezt Kiss Róbert rendőr alezredes jelentette be.

Ezt azzal indokolták, hogy vége van a járványnak, letörtük a harmadik hullámot is, így nem szükségesek a napi tájékoztatók. Ráadásul ezentúl a koronavírussal kapcsolatos adatokat is csak hétköznapokon fogják kiadni, hétvégén nem fogják közölni ezeket.

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy az újabb szabálymódosítások lehetővé teszik, hogy már falunapokat is tartsanak, ezeken egy időben 1 500 ember tartózkodhat akár védettségi igazolvány nélkül is. Zenés-táncos rendezvényeket is lehet már tartani, ezeket azonban csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják.

Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért koncentrációja is a 2020 nyári értékre csökkent, ám hozzátette: valószínű, hogy a koronavírus szezonális járványként még jelentkezni fog, ellene az egyetlen hatékony megoldás az oltás beadatása.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk