Kiderült, hány fertőzött érkezett Hollandiába Dél-Afrikából a múlt héten

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 4.

Katasztrófa

A landolást követően mindenkit karanténba helyeztek.

A holland egészségügyi hatóságok szombati, végleges összesítése szerint tizennyolcan fertőződtek meg a koronavírus omikron variánsával azok közül, akik két repülőgépen a múlt héten érkeztek Hollandiába a Dél-afrikai Köztársaságból.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) közleményében azt írta, hogy az utasok vizsgálata lezárult.

A 624 utasból 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje, közülük 18-an az omikron változattal fertőződtek meg. Érkezés után mindenkit karanténba helyeztek egy Amszterdam közelében lévő, őrzött hotelben.

Azok számára, akiknek a tesztje pozitív lett, de tünetmentesek, szombaton véget ér az elszigeteltség, míg a többieknek tovább kell karanténban maradniuk – közölte az RIVM.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az omikron gyorsabban terjedhet más változatokhoz képest, és az újrafertőződés fokozott kockázata is fennáll az esetében.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk