Szél Bernadett: Újabb adatkérés a részemről, újabb dobogós csalás az EMMI részéről!

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 9.

Katasztrófa

Hiába próbálta megtudni Káslertől a vakcinavizsgálat eredményét, az Emmi szerint nincs róla adatuk.

Hiába fordult az EMMI-hez Szél Bernadett független képviselő, nem kapott választ közérdekű adatigénylésére, melyben arra lett volna kíváncsi, hogy állam által végzett felmérés szerint melyik vakcina milyen hatákonysággal működik.

Kásler Miklós még május 8-án számolt be az Emmi Facebook-oldalára feltöltött videóban egy vizsgálatról. A miniszter akkor azt mondta, „minden forgalomban levő vakcinát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy az általa létrehozott immunitás két komponense, az ellenanyagok, illetve a sejtek védekező képességét hogyan alakítja, milyen időtartamra vonatkozik a védettség.” Az eredményeket május végére várták, hogy azok alapján a kormány döntéseket hozhasson.

Mivel az eredményt nem hozták nyilvánosságra, ezért Szél Bernadett július közepén adatigénylést nyújtott be. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma július végi válaszában mindössze annyit közölt, hogy „kért adatok tekintetében az Emmi nem minősül adatkezelőnek, így az adatigénylésében megjelölt adatokkal nem rendelkezik.”

Szél Bernadett szerint Kásler miniszter tehát olyan vizsgálatról beszélt, amiről fogalma sincs, adatai, információi nincsenek róla, az eredményeiről halvány gőze sincs.

Ez azt jelenti, ismét hazudtak: vizsgálatot ígértek, május végére eredményeket, de a jelek szerint sehol a vizsgálat. (Vagy van, csak titkolják az eredményeit.) Ezt sem hagyom annyiban, megyünk tovább, így vagy úgy, de megtudjuk a választ! – zárja Facebook-posztját a független országgyűlési képviselő.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk