A fideszes Bánki Erik és a strómangyanús tao-milliárd: ennél költeni is alig lehetne szebbet!

  • narancs.hu
  • 2018. január 19.

Kis-Magyarország

Politikus, feleség, testvér, strómannak tűnő jogász srác. Új tao-klasszikus született!

Remek oknyomozást tett közzé a G7 Bánki Erikkel kapcsolatban, amiről bizton állíthatjuk, hogy egy újabb tao-klasszikus született.

A sztori egy Szalai Marcell nevű fiatalemberrel kezdődik, akinek valahogy nagyon belökték a kocsiját, pedig még csak 25 éves, és nemrég kapott jogi diplomát. No meg 1,1 milliárdot hagyott jóvá viszonylag friss cége számára a Magyar Röplabda Szövetség. A G7 azt írja, hogy most januárra az 1,1 milliárdból már 410 milliónyi forint meg is van, különböző cégek ennyit fognak a fiatal Szalai cégéhez utalni az államkassza helyett.

De ne ragadjunk le Szalainál, nem ő a legfontosabb szereplő ebben a sztoriban. Bánki Erik fideszes politikus, baranyai erős ember már sokkal érdekesebb. Például azért, mert a szövetség elnöke Bánki felesége. És itt van még egy Bauer Nándor Zsolt nevű férfi (aki Bánki testvére vagy féltestvére az atlatszo.hu szerint), akinek mit ad isten, épp oda vannak bejegyezve a cégei Pécsett, abba a házba, ahova a Szalai-féle Beach Sport Kft. De ugyanitt van Szalai édesanyjának is a cége, neki a pécsi fideszes önkormányzattól voltak zsíros megbízásai.

Bánki Erik és Kósa Lajos

Bánki Erik és Kósa Lajos

 

A cikkből (amelyben további remek részletek vannak) az is kiderül, hogy Bánki, mármint nem Erik, hanem a felesége, Ágnes, nemcsak szövetségi elnökként szerepel a sztoriban, hanem „támogatott” klubtulajdonosként (nekik 110 milliós keretet hagytak jóvá).

Figyelmébe ajánljuk