Az MVM veszi át a távhőszolgáltatást a szolnoki lakótelepen

Kis-Magyarország

Az előző szolgáltató, az Alfa-Nova nem ment csődbe hanem visszaadta a szolgáltatást - közölte a cég.

Péntektől az MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt. veszi át a fűtés- és melegvízszolgáltatást a szolnoki Széchenyi-lakótelepen. Mint lapunk a nap folyamán beszámolt róla, a városrészben napok óta nincs fűtés, szerda óta melegvíz sem. A szolgáltató Alfa-Nova Kft. arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a távhővezeték meghibásodása miatt "a fűtésszolgáltatást előreláthatólag 2021. október 15. időponttal tudjuk megkezdeni". A javítás a melegvíz-szolgáltatást is érinti: ez azt jelenti, hogy szerda délutántól péntek délutánig nincs melegvíz a lakótelepen.

A híresztelésekkel szemben nem ment csődbe az Alfa-Nova. Tudatosan adták vissza ugyanis a szolgáltatást - közölte lapunkkal Horváth István, akit délelőtt még nem tudtunk elérni. A cég ügyvezetője hozzátette, az Alfa-Nova azért adta vissza a szolgáltatást, mert ilyen gázárak mellett a bevételek nem nyújtottak fedezetet a költségekre sem. Horváth István elmondta, hogy a 400 milliméteres cső meghibásodása és a fűtésleállás nem függ össze a kialakult helyzettel. A csőszakasz kijavításával a hő- és melegvíz-szolgáltatás is helyreáll, ennek idejét péntek délutánra tette.

Az MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt.-t egyébként a Magyar Energetikai Hivatal jelölte ki a szolgáltatás elvégzésére. Szitén idevágó hír, hogy a városi képviselő-testület egyébként csütörtökön délután rendkívüli ülésen tárgyalt a szolgáltatóváltásról. Mint megtudtuk, a munkavállalókat az új cég átveszi, az önkormányzat rendkívüli, 50 ezer forintos gyors bértámogatást biztosít számukra.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk