Csúnya ellentmondásba keveredett putyinista ismerősei miatt a Jobbik alelnöke

  • - ngm -
  • 2016. december 13.

Kis-Magyarország

Toroczkai László az ásotthalmi betelepítés miatt kényszerült magyarázkodásra. Nehezen hihető verziót adott elő.

A múlt héten megjelent címlapsztorink miatt kereste fel a Magyar Idők Ásotthalom jobbikos polgármesterét még a múlt hét végén. Történetünk lényege az volt, hogy Toroczkai László segítő együttműködést nyújtott egy olyan ingatlanprojekthez, amelyet egy lovagrend maskarái mögé bújt, brit putyinista csoport szervez. A célközönség olyan vallásos, muszlimellenes nyugat-európai kör lenne, akik attól tartanak, hogy Nyugat-Európa hamarosan összeomlik a multikulturalizmus és a menekültválság miatt.

Toroczkai László

Toroczkai László

Fotó: MTI

 

Hogy a Jobbik-alelnök segítsége mennyire igaz, ahhoz bemutattuk azt a videófelvételt, amelyet az említett lovagrend, a Knights Templar International készített Toroczkai Lászlóval.

Csakhogy Toroczkai később már azzal állt elő a Magyar Időknek, hogy pusztán „arról volt szó, hogy interjút adtam Téglásy Imrének, az Alfa Szövetség vezetőjének, akiről akkor nem tudtam, hogy a lovagrend tagja”.

Ezzel az érveléssel azonban több probléma is van.

Leginkább az, hogy Toroczkai még márciusban részt vett azon a lovagrendi vacsorán, amit a nevezett lovagrend szervezett, az említett videó azonban két hónap múlva, május végén jelent meg, és látható, hogy amúgy is tavasszal készült a felvétel. Azaz nagyon is tisztában kellett lennie Toroczkainak avval, hogy kicsoda is Téglásy Imre.

false

 

 

És nézzék a publikálási dátumot a YouTube-videón:

false

 

 

 

Azaz nem stimmel a Jobbik alelnöke által előadott időrend. Sőt, a lovagrend honlapjának url-címében is május, azaz az 5. hónap van megjelölve publikálási időnek:

false

 

De más miatt sem áll össze Toroczkai verziója.

Vajon mennyire életszerű, hogy az abortuszellenes missziót folytató Alfa Szövetség forgat egy riportfilmet Ásotthalomról? Mi célból? Mégis mit mondott a Jobbik alelnökének Téglásy az interjú előtt? Azután se esett le a tantusz Toroczkainál, miután elment a lovagrend vacsorájára, hogy miről lehet szó? És vajon miért nem veteti le a videót Toroczkai, ha Téglásy becsapta őt azzal, hogy elhallgatta az eredeti szándékot, a lovagrend ingatlanprojektjét?

Megkerestük az ügyben Téglásy Imrét, hogy tisztázzuk, tényleg átverte-e Toroczkai Lászlót, vagy a Jobbik alelnöke nem mondott igazat róla – harmadik verzió logikus mód nincs. Téglásy azonban írásban közölte: nem kíván nyilatkozni. Így arra sem kaphattunk választ, hogy cikkünk megjelenése után miért változtatta meg a nevét a lovagrend magyar szárnyának Fb-oldala.

Megkerestük Toroczkai Lászlót is, hogy ellentmondásaival szembesítsük. A Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere azonban nem reagált érdeklődésünkre, és nem oszlatta el azt a gyanút, hogy hazudott a Magyar Időknek.

Végezetül pedig álljon itt egy szépséges fotó Toroczkairól és Jim Dowsonról, a brit putyinista pénzfelhajtó emberről:

false

 

Megírtuk ezeken kívül még azt is, hogy a Jobbik egyáltalán nem idegeskedik amiatt, hogy putyinista újfasiszták zsizsegnek a párt körül.

További részletek az újságárusoknál kapható Magyar Narancsban!

Figyelmébe ajánljuk