Embert öltem, igen – Bevallották a gyilkosságot a fideszes exképviselő vádlott társai

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. márc. 18., 06:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gál Roland korábbi munkatársa elismerte a gyilkosságot. A előzetesben lévő politikus más taktikát választott.

A végső ítéletet befolyásoló, fontos események történtek a Gál Roland korábbi fideszes képviselő elleni per szekszárdi tárgyalásán, március 10-én, értesült a magyarnarancs.hu. A legutóbbi tárgyalási napon ugyanis a vádlottak közül ketten is vallomást tettek – tudtuk meg a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

Mint ismert, emberölési ügyben keveredett gyanúba Gál Roland, Dunaújváros korábbi fideszes önkormányzati képviselője. A helyi politikust tavaly februárban vitték el a rendőrök, amikor még a Fejér megyei város közgyűlésének tagja és közbiztonsági tanácsnok volt, 2010 és 2014 között ő vezette a dunaújvárosi közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságot. Gál ekkor már előzetesbe került, és némi huzavona után lemondott a képviselői mandátumáról, sorsa jelenleg a törvényszék kezében van. (A volt fideszes politikus pályájáról, a dunaújvárosi közéletben vállalt szerepeiről és a gyilkossági ügyről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.)

A volt fideszes képviselő ellen súlyos a vád, hiszen – egyelőre csak a gyanú szerint – 2013-ban részt vehetett egy dunaföldvári vállalkozó meggyilkolásában, majd a vállalkozó holttestének eltüntetésében. Az ügyben ő a harmadrendű vádlott. A gyanú szerint Gál segíthetett a holttestet elszállítani, ő vezethette az autót is, amivel a meggyilkolt férfi házához mentek. Csak évekkel a gyilkosság után, 2016 februárjában találták meg a vállalkozó tetemét egy dunaújvárosi pincében, beton és törmelékek alatt. Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott, a már büntetett előéletű G. A.  – aki régebben munkatársa volt Gál Rolandnak – azért ölte meg a dunaföldvári férfit, mert az nem adta meg a több millió forintos tartozását.

Az első tárgyalást február elején tartották a Szekszárdi Törvényszéken, de annak az ülésnek hamar vége lett, hiszen az elsőrendű vádlott ügyvédje felhívta a figyelmet arra, hogy védence nem ismerhette meg a nyomozás anyagát, mivel a börtönben, ahol előzetesben ül, nem tudta megnézni a DVD-re másolt dokumentumokat. A bíróság ekkor úgy döntött, hogy ezt lehetővé kell tenni, és csak utána hallgatják ki a vádlottakat. A februári tárgyalásról tudósító Index szerint a bőrdzsekiben megjelenő Gál Roland jókedvűnek tűnt, mosolygott, abba is beleegyezett, hogy a fotósok képet készítsenek róla. Az ügyész – minden bizonnyal a pszichológus szakértő véleményére hivatkozva – ekkor röviden jellemezte is a vádlottakat, a volt képviselőről egyebek közt azt mondta, hogy „kifejezetten antiszociális”, túlértékeli magát, és indulatkezelési nehézségei vannak.

A magyarnarancs.hu-nak a törvényszéki szóvivő a március 10-ei, legutóbbi tárgyalás után azt mondta: ezúttal az elsőrendű vádlott, G. A. beismerte, hogy ő ölte meg a dunaföldvári vállalkozót, míg egyik társa, Sz. J. arról vallott, hogy ő volt az egyik bűnpártoló. Dr. Hauszmanné dr. Szőke Rita arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a harmadrendű vádlott Gál Roland „megtagadta a vallomástételt”. A vádlottak továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak.

A következő tárgyalás április 28-án lesz.

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2017. márc. 18., 06:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...