Felcsúti reflexek – Beléptek Simonka György birodalmába, máris igazoltatták őket

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 19.

Kis-Magyarország

Forgatni mentek Pusztaottlakára, de a rendőrök résen voltak!

Nyilván emlékszenek még arra a sztorira, amikor Hadházy Ákos egy német stábot kísért Felcsúton, ám a riportkészítést váratlan esemény szakította félbe: a kiérkező rendőrök igazoltatni kezdték a közterületen tartózkodó, semmiféle rendbontást nem végző személyeket, így az LMP társelnökét is.

Most valami hasonló történt Pusztaottlakán, Simonka György birodalmában. Tudniillik az RTL Klub riportere és Bod Tamás, az Együtt gyulai önkormányzati képviselője szintén rendőri igazoltatást kaptak a nyakukba, akárcsak Hadházyék. Erről frissen posztolt fénykép is tanúskodik:

false

 

A kép alá ezt írta ki Bod Tamás:

„Az RTL Klub stábjával forgatunk Pusztaottlakán, Simonka György szülőfalujában és egyszerre két rendőrautó jelent meg és éppen igazoltatnak bennünket. No comment...”

Nem ez az első párhuzam Pusztaottlaka és Felcsút közt: azt korábban épp a magyarnarancs.hu írta meg, hogy Pusztaottlaka az uniós pénzek tekintetében az egy főre jutó összegben irgalmatlanul hasít. A 2007–2014-es európai uniós ciklusban a felzárkóztatásra szánt pénzből Simonka György faluja évente 107 millió forintot hívott le átlagosan, „ami azt jelenti, hogy az egy főre jutó évi támogatás 299 ezer 619 forintra jön ki (…), ez majdnem háromszor annyi, amennyit az interaktív térkép alapján Mészáros Lőrinc faluja tudhat magáénak (104 ezer/fő). Ráadásul, ha a Békés megyei település szomszédjait nézzük, nem túl rózsás a helyzet: Medgyesegyháza harmadannyi, Csabaszabadi tizenhatszor, Szabadkígyós is nagyjából ennyivel kevesebb uniós támogatáshoz jutott az elmúlt hét évben. Újkígyóson az évi támogatás 253 millióra jön ki, viszont ez majdnem egy ötezer fős település, azaz 48 ezer forint körül van az éves támogatás. Medgyesbodzás járt a legrosszabbul, a faluban az egy főre számolt összeg mindösszesen 2527 forint, tehát Pusztaottlakán 118-szor több pénznek örülhettek.”

Figyelmébe ajánljuk