Futópálya miatt csattant a Fidesz a bajai polgármesterrel

  • narancs.hu
  • 2022. december 3.

Kis-Magyarország

Az volt a kérdés, mi került 45 milllióba a Petőfi-szigeti beruházáson.

Baján mulcsos futópályát építtetett az önkormányzat a Petőfi-szigeten.

Polyák Judit, a képviselő-testület egyik fideszes tagja az októberi ülésen megkérdezte Nyirati Klára polgármestertől (Momentum), miért került 45 millió forintba ez a beruházás. 

A fideszes politikus a múlt heti testületi ülés előtt megkapta a választ, de nem fogadta el, mert szerinte nem volt eléggé precíz.

Azt kifogásolta, hogy bár azt megtudhatta, hogy a pálya alapjának elkészítése és betonozása 11 millió forintba került, és további 11 és fél millióba a szegélylécezés, de a többi pénzről a válaszban nem esik szó. 

Ezt Polyák Judit a Facebookon közzé tett videóban is elmondta, emlékeztetve, hogy a polgármesteri választ nem csak ő, hanem a testület sem fogadta el. 

 

A fideszes várospolitikus azt mondta, fontosnak tartja, hogy a dolognak utánajárjanak, és a bajaiak korrekt tájékoztatást kapjanak ez ügyben.

Nyirati Klára szintén a Facebookon reagált a képviselő videójára, úgy, hogy közzé tette a beruházás tételes elszámolását, a földmunkától a kert- és parképítésig. Így látszik, hogyan áll össze a pálya megépítésének 45 millió 249 ezer 579 forintos költsége. 

Szerinte azonban igazán az volt a Fidesz baja, hogy olcsóbban sikerült futópályát építeni, mint ahogyan azt az előző vezetés tervezte. A mulcsos pálya környezetbarát és olcsó megoldás, sok aktív sportoló, szaktekintély javasolta, támogatták civilek és sporthoz értő emberek – hangsúlyozta Nyirati Klára.

A polgármester szerint a fideszes képviselő politikai feladatot teljesít, amikor a pályát támadja, és mindezt úgy teszi, hogy „a tényeket félretéve videóban rágalmazza a várost. Azt a várost, mely önként jelentkezett az átlátható városok versenyébe, és a legátláthatóbb vidéki város címét szerezte meg. Képviselő Asszony nem törődött a tényekkel, nem érdekelték a részletek. Ott Mátyás, a pályát kivitelező Kommunális KFT ügyvezetője az ülésen elmondta, hogy természetesen rendelkezésre áll részletes költségvetés és elszámolás, amit örömmel ad át a Fidesz helyi képviselőjének, Polyák Juditnak. A Képviselő Asszony nem élt az információszerzés lehetőségével, hanem kamerát ragadott, és rágalmazott” – értelmezte a történteket Nyirati Klára.

A polgármester szerint ezzel nem csak a városvezetést mocskolja be Polyák Judit, hanem a kft. és a polgármesteri hivatal dolgozóit, akik az elszámolást készítették. Nyirati Klára azt írja, szeretné elérni, hogy ez a fajta politizálás ne érvényesüljön Baján. Nyilvános bocsánatkérést vár Polyák Judittól, ha ez nem történik meg, jogi elégtételt fog kérni.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk