Megtaláltuk Orbánék Felcsút környéki titkos nyaralóját – Az ingatlan előző tulajdonosa Mészáros Lőrinc volt

  • narancs.hu
  • 2016. április 13.

Kis-Magyarország

Orbán Viktor a hatvanpusztai majorság mellett egy másik rezidencián is elbújhat a kíváncsi szemek elől. Az alcsútdobozi Rézhegyen álló, örökpanorámás nyaralót először Mészáros Lőrinc vette meg, ma Orbán Győző tulajdonában áll. Ízelítő a Magyar Narancs legfrissebb számából.
A közelmúltban ismét slágertéma lett Orbánék hatvanpusztai majorsága, mint ismert: ez az a 13 hektáros ingatlan Alcsútdoboz szomszédságában, ahol állítólag gyakran megfordul a miniszterelnök, és amelyet édesapja vállalkozásától évi 15,5 millió forintért bérel a milliárdos polgármester, Mészáros Lőrinc egyik cége. Hosszas nyomozás után megtudtuk, hogy nem ez az egyetlen ingatlan Felcsút környékén, ahová olykor elvonulhat a miniszterelnök és családja. Az alcsútdobozi Rézhegyen egy örökpanorámás, gyönyörűen kialakított nyaralóban is látták már többször Orbán Viktort és feleségét a közelben élők. A dombról csodás kilátás nyílik a környékre abból a házból, amelyet – a földhivatali nyilvántartás szerint – Mészáros Lőrinc vásárolt meg évekkel ezelőtt, majd a 3800 négyzetméternél valamivel nagyobb telek és rajta az épület 2013-ban adásvétel útján Orbán Győző birtokába került.
false

 

Fotó: Sióréti Gábor

 

A domb tetején és közepén is számos nyaraló található, ezek közül az egyik legimpozánsabb és legnagyobb id. Orbánék villája. A fenti bejárat felől sok mindent nem lehet látni, hiszen az épületet nagy fák veszik körül, de miután körbejártuk, egyértelművé vált, hogy nem hétköznapi ingatlanról van szó: jobbára faanyaggal burkolt szép nagy ház, egy gyönyörű terasz és sok-sok növény található a területen. A helyiek elmondása szerint 2013 előtt is feltűntek Orbánék a nyaralóban, vagyis azelőtt, hogy Mészáros Lőrinctől átvette volna az ingatlant a miniszterelnök édesapja. Forrásaink idén még nem találkoztak a kormányfőékkel, de ez nem jelenti azt, hogy nem fordultak meg a Rézhegyen. Állítólag „TEK-eseknek tűnő” biztonságiak is voltak már az ingatlan körül, talán épp akkor, amikor Orbán Viktor ott pihente ki a hétköznapok fáradalmait. A biztonságot jól kiépített kamerarendszer is garantálja: minimum négy darab, láthatóan nagy teljesítményű térfigyelőt számoltunk össze, ezek a ház falaira vannak felszerelve, és a telket szinte minden irányból vigyázzák.

Noha Orbán Győző nevén van az ingatlan, őt nem nagyon látták még a helyszínen, Mészáros Lőrinc embereit viszont igen, ők állítólag a közelmúltban csinosítgatták a ház környékét. Amikor arra jártunk, jól lehetett látni, hogy a magas kerítést nemrég festették le, és jó néhány fiatal fát is ültettek a bejárathoz, amelyek néhány éven belül teljesen eltakarhatják a ház fenti részét. Az épülethez egy darabig műúton, majd egy murvás emelkedőn lehet eljutni, a ház fenti részével szemben pedig hatalmas rét található. A nyaralóról készült fotókat itt tekinthetik meg!

A legfrissebb Magyar Narancsban részletesen beszámolunk az Orbán család és Mészáros Lőrinc közötti ingatlankeringőről, illetve írunk azokról az alcsútdobozi luxusházakról, ahol a felcsúti polgármester vendégül láthatja a fideszes nagyurakat. Magyar Krisztián cikkéből az is kiderül, hogy az utóbbi időszakban milyen bizniszekbe vágott bele a miniszterelnök egyik kedvenc nagyvállalkozója.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.