Rendőrt hívtak Botkáék az őt kérdezni akaró Echo Tv-re

  • narancs. hu
  • 2017. május 10.

Kis-Magyarország

A szegedi polgármester szerint majdnem rátörték az ajtót.

A Szeviép-botrányt akarta felmelegíteni az Echo Tv, amely bár többéves sztori Szegeden, de hát Botka László csak nemrég jelentkezett be miniszterelnök-jelöltnek, így a Mészáros Lőrinchez tartozó csatorna nekiállt szépen ellendolgozni a közvélemény-kutatások szerint szépen erősödő Botkának.

Botka László

Botka László

Fotó: MTI

Egy csődbe ment és a vállalkozóit ki nem fizető cégről van szó – kicsit olyan ez az egész, mintha Tarlóst kérdeznék, ha a Közgép becsődölne, ami biztos vicces lenne, relevanciával azonban aligha rendelkezne. Miközben a Szeviép vezetői per pillanat is bíróság előtt állnak, ahova persze Botka László nincs beidézve – de miért is lenne?

Nyilván ez is el lesz mondva az Echo Tv-ben, nem csak az, hogy rendőrt hívtak rájuk.

Ami különben úgy történt – Botkáék változata szerint – hogy az Echo egyeztetés nélkül tűnt fel a városházán, és ment egészen a polgármester irodájáig. Ahol állítólag cibálták a kilincset is. Érdekes, hogy Botka miért hívatott épp rendőrt; ha egyszer a stáb bejutott a szegedi polgármesteri hivatalba, nyilván valaki beengedte őket. Botka mindenesetre azt mondta az Index-nek, hogy „ilyen a világon nincs, hogy valaki bejelentés nélkül érkezik, és rátöri az emberre az ajtót; ezért hívták ki a rendőrséget”. Saját FB-oldalára pedig azt írta ki: „A Fidesz hazugsággyára az elmúlt hónapokban minden aljas eszközzel próbál lejáratni engem. Tegnap Mészáros Lőrinc fizetett zsoldosai rám akarták törni a hivatali irodám ajtaját, ami törvénytelen. Ekkor hívtuk ki a rendőrséget. Ami ezekben a médiumokban folyik, az nem újságírás, hanem fizetett provokáció. Ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem fogok ennek felülni.”

Az Echo Tv felvételéből az derül ki, hogy a rendőrök azt mondták nekik, ki kell vizsgálniuk, „egyáltalán kik maguk, és milyen jogcímen vannak itt”. A stáb végül két órát várakozott Botkára, aki nem adott interjút, a rendőrök pedig végül kikísérték a stábot az épületből.

Figyelmébe ajánljuk