Rendőrt hívtak Botkáék az őt kérdezni akaró Echo Tv-re

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. máj. 10., 19:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A szegedi polgármester szerint majdnem rátörték az ajtót.

A Szeviép-botrányt akarta felmelegíteni az Echo Tv, amely bár többéves sztori Szegeden, de hát Botka László csak nemrég jelentkezett be miniszterelnök-jelöltnek, így a Mészáros Lőrinchez tartozó csatorna nekiállt szépen ellendolgozni a közvélemény-kutatások szerint szépen erősödő Botkának.

Botka László

Botka László

Fotó: MTI

Egy csődbe ment és a vállalkozóit ki nem fizető cégről van szó – kicsit olyan ez az egész, mintha Tarlóst kérdeznék, ha a Közgép becsődölne, ami biztos vicces lenne, relevanciával azonban aligha rendelkezne. Miközben a Szeviép vezetői per pillanat is bíróság előtt állnak, ahova persze Botka László nincs beidézve – de miért is lenne?

Nyilván ez is el lesz mondva az Echo Tv-ben, nem csak az, hogy rendőrt hívtak rájuk.

Ami különben úgy történt – Botkáék változata szerint – hogy az Echo egyeztetés nélkül tűnt fel a városházán, és ment egészen a polgármester irodájáig. Ahol állítólag cibálták a kilincset is. Érdekes, hogy Botka miért hívatott épp rendőrt; ha egyszer a stáb bejutott a szegedi polgármesteri hivatalba, nyilván valaki beengedte őket. Botka mindenesetre azt mondta az Index-nek, hogy „ilyen a világon nincs, hogy valaki bejelentés nélkül érkezik, és rátöri az emberre az ajtót; ezért hívták ki a rendőrséget”. Saját FB-oldalára pedig azt írta ki: „A Fidesz hazugsággyára az elmúlt hónapokban minden aljas eszközzel próbál lejáratni engem. Tegnap Mészáros Lőrinc fizetett zsoldosai rám akarták törni a hivatali irodám ajtaját, ami törvénytelen. Ekkor hívtuk ki a rendőrséget. Ami ezekben a médiumokban folyik, az nem újságírás, hanem fizetett provokáció. Ahogy eddig sem, úgy a jövőben sem fogok ennek felülni.”

Az Echo Tv felvételéből az derül ki, hogy a rendőrök azt mondták nekik, ki kell vizsgálniuk, „egyáltalán kik maguk, és milyen jogcímen vannak itt”. A stáb végül két órát várakozott Botkára, aki nem adott interjút, a rendőrök pedig végül kikísérték a stábot az épületből.

szerző
narancs. hu
publikálva
2017. máj. 10., 19:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Világos
  2017. május 11., csütörtök 08:43
  Az Echo TV- nek javaslom: Az I. V: Kerület. Kaposvár Dunaújváros Szombathely. és ha van
  még pénzük Felcsút polgármestereinél kopogtassanak. Ezeken a helyeken sokkal nagyobbat
  durranó témákat lehet találni.
  Ha bele nyomorodok akkor is veszek egy Rolex órát és elmegyek ismét buvárkodni
  igaz csak görögországba. Egy ismerősőm Olaszországban buvár oktatásokat tartott
  akkor az milyen gazdag lehet?
 2. 2
  commandante
  2017. május 11., csütörtök 08:31
  Tisztelt cikkíró! Egy önkormányzathoz ügyfélfogadási időben bárki szabadon bemehet, tehát a stáb akadálytalanul bejuthatott az épületbe. Némi helyismerettel pedig simán eljuthattak a polgármester irodájáig.
 3. 1
  rworse
  2017. május 11., csütörtök 07:28
  Ez nehéz kérdés. Nyilatkoznia kell-e egy közszereplőnek a Völkischer Beobachternek, amikor a Völkischer Beobachter a nyakára mászik Völkischer Beobachterkedni, pusztán azért, mert tele van a szcéna mindenféle Völkischer Beobachterrel. Göbbels elismerően csettintene a mai Fidesz-médiát látván. A kuruc.info számára ugyebár nem kötelező, sőt, kerülendő nyilatkoznia a közszereplőnek, hiszen az egy tiltott, náci lap. De mit kezdjen a közszereplő azzal a helyzettel, hogy az állami média hírműsorai, a Tények, az Origo, a 888, a Ripost, a Lokál... (és most már a Figyelő, sok megyei lap...) satöbbi, semmiben sem különbözik a kuruc.infótól?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...