Jobbik-alelnök a CEU-tüntetésről: ugyanazok szervezték, mint a Majdant és a rózsás forradalmat

szerző
- ngm -
publikálva
2017. ápr. 11., 13:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kreml-propagandával robog a Jobbik a néppártosodás útján! Toroczkai azt írta, barátaival együtt fél perc alatt söpörné el a CEU mellett tüntetőket.

Nincs könnyű helyzetben a Jobbik a CEU-botrány kapcsán, azt már eddig is láttuk. Egyrészt a párt vezetése (Vona Gábor) azt kommunikálja, hogy bár távol áll tőle a Soros-világ (jelentsen ez most bármit is), mégis helyteleníti a CEU-ra irányuló támadást, mert az nem jogszerű, nem demokratikus stb.

A probléma csak az, hogy a Jobbik szavazóinak jó része mélységesen egyetért Orbán Viktorral, és még a módszert is helyesli, ahogy a Fidesz vezére kisöpörné Magyarországról a CEU-t. (Hiszen egyebek mellett azért is csinálja a cirkuszt Orbán, mert szüksége lesz a jobbikos szavazókra egy év múlva.) De nemcsak a jobbikos szavazók éreznek így, a párt alelnöke, Toroczkai László még kevesli is a CEU elleni tempót – nem kis zavart okozva ezzel a Jobbiknak, erről itt írtunk bővebben.

false

 

Fotó: MTI

Az ásotthalmi polgármester tegnap este megint szót kért a Facebookon a CEU kapcsán. Ezt írta a tegnapi esti Sándor-palota előtt kezdődő tüntetésről: „Az a tüntetés azonban, amely tegnap közvetlenül nem 4-5 millió magyar, hanem mindössze néhány ezer Soros-egyetemen nevelkedett felforgató érdekében zajlott Budapesten, engem rémisztett meg. No, nem a védőfelszerelés nélkül közéjük küldött rendőröket lökdöső, tornából felmentett liberálisoktól ijedtem meg, hiszen a valódi hazafiakkal kb. fél perc alatt söpörnénk el a tegnapi hangadókat (más kérdés, hogy ha mi lökdösnénk a rendőröket, minket nem simogatnának, hanem izraeli vízágyúval, lovasrohammal, gumilövedékkel, könnygázgránátokkal támadnának). A rémisztő az, hogy a tegnapi tüntetések mögött ugyanazok álltak, akik a 2003-as grúziai úgynevezett rózsás forradalom vagy a 2013-as kijevi Majdan-tüntetések mögött. A cél Budapesten is a véres anarchia, amelynek a végén egy Soros Györgyhöz és amerikai barátaihoz közel álló nemzetellenes politikai formáció kerülhetne hatalomra.”

Ez a bejegyzés a nyílt agresszióra tett utaláson túl (vö. cukiságkampány) azért fontos a Jobbik alelnökétől, mivel szóról szóra terjeszti a putyini propagandát az ukrán és a grúz Kreml-ellenes megmozdulások kapcsán. Hogy az úgynevezett színes forradalmakról mit gondol a Kreml, azt itt alaposan kivesézik a The Moscow Timesban. Csak egy adalék: a cikkben ismertetett 2014-es biztonságpolitikai konferencián maga Putyin adta elő, hogy a „színes forradalom” ma már a békére leselkedő legfőbb veszélyforrás. Katonai vezetők arra figyelmeztettek, hogy a nyugati titkosszolgálatok a világ számos pontján forradalmak kirobbantása révén, mintegy belülről igyekeznek megdönteni a Nyugat terjeszkedésének útjában álló hatalmakat.

Ma már nagyjából ezt gondolja a Jobbik alelnöke is, aki még csak nem is Kovács Béla! Amikor legutóbb megkérdeztük a pártot, hogy egyetért-e Toroczkaival, a Jobbik úgy védekezett: az ásotthalmi polgármester csak magánvéleményt közölt.

szerző
- ngm -
publikálva
2017. ápr. 11., 13:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 KassaiSonka
  KassaiSonka
  2017. április 12., szerda 03:18
  Toroczkay-Tóth-Tutsek elvtárs politikai éleslátásból színjelesre vizsgázott. A budapesti megmozdulások mögött tényleg "ugyanazok álltak, akik a 2003-as grúziai úgynevezett rózsás forradalom vagy a 2013-as kijevi Majdan-tüntetések mögött".

  Elképesztően igaz. Sose hittem volna Toroczkay-ról, hogy ennyire lényeglátó tud lenni, és ennyire képes őszintén gondolkodni. Igaz, ez nála csak abból jön, hogy annyira belefeledkezett torokfullasztó dühébe, hogy kínjában ezúttal igazat beszél, és annyira belehülyült a gyűlölködésbe, hogy még hazudni is elfelejtett.

  Van ilyen. Nem baj. Majd a legközelebbi cigány vagy migránspogrom lebonyolításakor elmúlik, nyugi.

 2. 5 Kovacs
  Kovacs
  2017. április 11., kedd 17:17
  A "toroczkai" félék gyöngyöspatai "rendezvényeket"szerveznek, vagy legújabban mint a gyergyószentmiklósi pogromot? Ezek bizony az igazi "hazafias" megmozdulások. A nemzeti nemzet tisztaságának fenntartása érdekében. Vajon kinek a megbízásából?
 3. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 11., kedd 16:40
  Lehet, hogy Toroczkainak igaza van, és ugyanazok szervezték a CEU-tüntetést, mint a Majdant vagy a színes forradalmakat. Nem tudom megcáfolni, én nem voltam ott sem Kijevben, sem Grúziában.
  De ennél sokkal igazabb lenne az a mondat, hogy a CEU-tüntetés is pont olyan demagóg, korlátozó, erőszakos hatalom ellen szerveződött, mint általában a forradalmak.
 4. 3 rworse
  rworse
  2017. április 11., kedd 15:01
  A névvérmagyar Toroczkai született mint Tóth,
  De a neve ellenére is igaz magyar vót.
  Szvatopluknak eladta a Tóth nevet mint lót,
  Így új neve és régi fehér lova is vót.

 5. 2 pasas
  pasas
  2017. április 11., kedd 13:58
  Tutsek vérbíró Tóth nevű unokája nagyon kompenzál.
 6. 1 Világos
  Világos
  2017. április 11., kedd 13:46
  Ezek szerint a jobbikosok az igazi hazafiak ezt nem tudtam. Egy biztos a szükitett
  parlamentbe házaspárnak jutott hely. Ez már túlzott hazafiság, ettől csak a Fidesz
  hazafibb. Mindent hazavisz mások elöl. A nem hazafiak meg lelépnek.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...