Vízhiány Solymáron: autókkal próbálják feltölteni a víztározót

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 1.

Kis-Magyarország

Most azon dolgoznak, hogy legalább időszakos jelleggel mindenhol legyen víz a településen. További tíz településen kell még vízkorlátozásra számítani. 

Újabb két, nyolcköbméteres autóval töltik a Solymár magasabb részeit ellátó víztározót és a tárolók közötti vízkormányzással is igyekeznek a szakemberek megoldani a település legmagasabb részén élők vízellátást – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Menczer Tamás azt mondta,

most azon dolgoznak, hogy legalább időszakos jelleggel mindenhol legyen víz a településen.

Mint mondta, a vízkormányzással a település alacsonyabban fekvő részeit ellátó Jókai utcai tározóból átirányítják a vizet a Kerek-hegyet ellátó tározóba, hogy azok, akiknek már három-négy napja nincs vizük, legalább átmenetileg kapjanak. Ezzel egyidejűleg a település alacsonyabban fekvő részein kell vízhiánnyal számolni – jegyezte meg.

Elmondta azt is: csak Solymáron a problémát nem tudják orvosolni, ezért a településsel egy vízhálózaton lévő 10 településen, Ürömön, Pilisborosjenőn, Pilisvörösváron, Pilisszentkereszten, Budakalászon, Pomázon, Szentendrén, Pilisszántón, Pilisszentivánon és Csobánkán is vízkorlátozásra van szükség. Ezért összehívta az érintett települések polgármestereit, hogy a segítségüket kérje.

Korábban arról volt szó, hogy a tározók éjszakai feltöltése után újra lesz víz a vízhiánnyal érintett településrészeken, azonban a probléma nem oldódott meg.  

A helyi önkormányzat naponta többször is ivóvízosztást szervez, és fürdési, tisztálkodási pontokat nyitottak azoknak, akiknél nincs víz, illetve mobil WC-ket is beüzemeltek. A II. kerületi önkormányzat szintén biztosít tudolási lehetőséget a Gyarmathy Dezső uszodában. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk