A hét legaranyosabb videója: a francia elnökjelöltek tanárnak álltak, és válaszoltak a diákok összes kérdésére

  • narancs.hu
  • 2017. március 18.

Külpol

El tud ilyesmit képzelni itthon?

Nemsokára elnököt választ Franciaország, ennek alkalmából vasárnap egy francia tévécsatorna bemutatja a Candidats, au tableau! című műsorát, amelyben négy elnökjelölt bemegy egy osztályterembe, és válaszol a diákok kérdéseire. Emmanuel Macron, François Fillon, Benoît Hamon és Jean-Luc Mélenchon pedig egyáltalán nem alákérdező fiatalokkal találkozik az iskolában. Ahogy az itt látható előzetesekből is kiderül, a tanulók rákérdeznek Putyinra, a korrupcióra, de szóba kerül Marine Le Pen is.

Egyből feltűnhet, hogy az ajánlóban nem szerepel a szélsőséges Nemzeti Front jelöltje, akit az elnökválasztás nagy esélyesének tartanak. Ennek prózai oka van: Marine Le Pen nem fogadta el a meghívást, így a diákok nem szembesíthették saját kijelentéseivel.

A francia elnökválasztás első fordulóját egyébként április 23-án tartják, az elemzők jelenleg arra számítanak, hogy a második fordulóban a centrista Macron, az En Marche! mozgalom elindítója és Marine Le Pen fog megküzdeni egymással.

La droite et la gauche selon Emmanuel Macron – PRÉSIDENTIELLE : CANDIDATS, AU TABLEAU !

PRÉSIDENTIELLE : CANDIDATS, AU TABLEAU ! – Dimanche 19 mars sur C8 à 21h Les candidats à la présidentielle retournent à l'école pour répondre aux questions d'une quinzaine d'enfants de 8 à 12 ans. Tour à tour, François Fillon, Benoît Hamon, Emmanuel Macron, et Jean-Luc Mélenchon se frottent à la sagacité de nos écoliers.

François Fillon : "Tant pis pour ceux qui ont fui, je reste avec les courageux"

PRÉSIDENTIELLE : CANDIDATS, AU TABLEAU ! - Dimanche 19 mars sur C8 à 21h Les candidats à la présidentielle retournent à l'école pour répondre aux questions d'une quinzaine d'enfants de 8 à 12 ans. Tour à tour, François Fillon, Benoît Hamon, Emmanuel Macron, et Jean-Luc Mélenchon se frottent à la sagacité de nos écoliers.

(Via MTI)

Figyelmébe ajánljuk