A kormány beleáll a kvótaperbe: „az igazi csata most kezdődik”

szerző
MTI
publikálva
2017. szept. 06., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jogorvoslati lehetőség viszont nincs.

A magyar kormány szerint az Európai Bíróságon, a kvótaperben született döntés felháborító és felelőtlen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az Európai Bíróság döntése szerint Magyarország és Szlovákia is részt kell vegyen a menekültek elosztásában. A 2015-ös menekülteloszlási kvóta döntését perelte a két ország, mint most kiderült, sikertelenül. A mai bejelentés alapján legfeljebb 1294 főt kell befogadnia Magyarországnak, és csak olyan menedékkérőket, akiket a magyar kormány is menekültnek tekint.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy „az igaz csata csak most kezdődik el”, Magyarország minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesz, hogy a magyar emberek akarata ellenére ne lehessen az országba telepíteni senkit.

A miniszter szerint a bíróság döntése veszélyezteti egész Európa jövőjét, biztonságát, és ellentétes az európai nemzetek, így a magyar nemzet érdekeivel. Véleménye szerint az Európai Bíróságon politikai döntés született, „a politika megerőszakolta az európai jogot”. 
A döntés – az alapszerződésekkel ellentétesen – kimondja az Európai Bizottság hatalmát az uniós tagállamok felett. Ez elfogadhatatlan, és mindent megtesznek azért, hogy megvédjék az országot – közölte Szijjártó Péter.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd


A sajtótájékoztatón Trócsányi László igazságügyi miniszter is arról beszélt, hogy Magyarország újabb jogi csatározások előtt áll. Azt mondta, sajnálják, hogy a testület figyelmen kívül hagyta Magyarország jogilag megalapozott érvelését, és úgy határozott, hogy félre lehet tenni az uniós jog alapvető rendelkezéseit.
Szavai szerint a döntés megbontotta az EU intézményeinek egyensúlyát: annak nyertese az Európai Bizottság, miközben csökkent az Európai Tanács és az Európai Parlament ereje. 
Holott az unió politikai irányát az Európai Tanácsnak, az állam- és kormányfők testületének kellene meghatároznia – mondta. 
Trócsányi László hangsúlyozta, hogy a bíróság érvelése nem meggyőző, és az „európai mainstream” alátámasztását szolgálja. Tökéletesen más tartalmú ítéletet is hozhattak volna – mondta.
Kérdésre Trócsányi László közölte: az Európai Bíróság a legfelsőbb szint, nincs jogorvoslati lehetőség az ügyben.

szerző
MTI
publikálva
2017. szept. 06., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 18
  galambocskám
  2017. szeptember 07., csütörtök 06:27
  Most jut eszembe:

  Kvóta nincsen, nem kell elmenni szavazni nem erről szól,. egészen másról szól, az Unió nem akar hozzánk kényszerbetelepíteni senkit.


  Nemdebár?

  :)
 2. 17
  Cyrano
  2017. szeptember 06., szerda 23:33
  galambocskám, már maga sem bír felidegesíteni. Mi több, a másik szellemileg alultáplált sem, aki most húsleves néven fut. (Pedig még rántott levesnek is gyöngécske.)
 3. 16
  Cyrano
  2017. szeptember 06., szerda 23:31
  szegedi (15) A délszláv háború idején 64 ezer menekült jött Magyarországra. Felük muszlim volt. De nem rinya meg rémisztgetés volt, hanem segítségnyújtás.Csöndben, gyorsan.

  A romániai falurombolásról nincsenek adataim, de azt tudom pl., hogy sokan kötöttek névházasságot, hogy kimenekíthessenek embereket. Mert akkor még volt emberség. Pedig az még az átkosban volt.
 4. 15
  szegedi789
  2017. szeptember 06., szerda 23:17
  trollnéni meg mondja az agitpropot, miközben Pannónia zuhan ki Mag-Európából, és ahonna már eddig is tömegek távoztak !

  Bravóóó ! Idióta, hülye fideszes troll és a lényeglátás esete . . .

  Európa fuldoklik . . . Kvóta szívóhatással a potenciális migránsokra . . .

  Ez a kretén szöveg ízelítő lenne az újabb fideszes kampányból, vagy trollocskán keresztül ilyen megszűrt habony-kádárista belügyes esszenciát kapunk ??????

  Érezzük magunkat kitüntetve ? Galambocska, he ?

  Háát, ááááá, ennek SZÍVÓ HATÁSA van . . . !!! Tömött sorokban fejelem le a laptopom ettől a szövegtől, kib@szottúúúl nevetséges . . .

  Gagyi-bagyi.
 5. 14
  szegedi789
  2017. szeptember 06., szerda 23:08
  - Akusztikailag (etikailag) elég fals e kis trollocska, miután 600ezer honfitársunk megy Nyugatra dolgozni. A magyar kormány mai szájtépő politikája milyen pozitív hatással lesz rájuk ? Főleg, miután Ausztriától Angliáig a nagypolitika előveszi vendégmunkásokat, "gazdasági migránsokat" . . . És nem mondanak róluk szépeket . . .

  - 1300 fős félelmet nem tudom értelmezni a délszláv háború, romániai események, endékás turisták('89) története után ! Inkább az érdekel/döbbent meg, ahogy ezek a történetek eltűntek a kollektív politikai emlékezetben, és látjuk mit csinálnak helyette . . .

  - Terroristázás (á la szídzsártói szövegértelmezés) idején már elkezdte a patáliát a troll (minő egybeesés?), de most is mit mutat meg nekünk: VAN EGY CSOPORT, AMIT LENÉZ, AMITŐL IDEGENKEDIK, AMITŐL UNDORODIK, ÉS AKIKNEK A SZENVEDÉSEIT S MEGPRÓBÁLTATÁSAIT RELATIVIZÁLJA (minő újdonság ...), de szigorúan csak MIUTÁN kormányzatilahg ki lett emelve e csoport, és rendelkezésre lett bocsátva "érvelés", hogy fúj-fúj . . .
  Kijelölt ellenségképpel trollkodást vállal özvegy galambné . . .
 6. 13
  galambocskám
  2017. szeptember 06., szerda 20:34
  Ugyan már., Cyrano.

  Nyugodjon le.


  :)
 7. 12
  Cyrano
  2017. szeptember 06., szerda 20:04
  Azt ugye vágja, hogy Irakban nagyon hamar befejeződhet az IS ámokfutása?
  Akkor máris csökkennek a gondok.

  Az éhségmenekültekkel pedig az Unió is helyben akar kezdeni valamit. (Nem mellékesen a világnak kellene.) Mondjuk azzal kellene kezdeni, hogy a Szubszahara környékét rendbe teszik. Letelepítik a nomádokat (akik nemcsak a sivatagosodást növelik, de a maláriát is hurcolásszák össze-vissza), megkérdezik Izraeltől hogyan csinált virágzó mez-gazd. egy félig sivatagos területen, aztán átültetik stb. amit nyilván nálam sokkal jobban tudnak, akiknek ez a feladata.

  Az a gond, ha az Unió ehhez kér majd segítséget a sokmilliárdos Uniós pénzt elherdáló kormányunk akkor sem tesz mást, mint Sorosozik, és ezzel csak a bajt növeli.

  Nem azokat kellene gyűlölnie, akik az életüket féltve menekülnek, hanem azokat, akik ezeket a nemtelen érzéseket kihozzák magából. Mert bárhogy magyarázza is: gyalázat, ahogy nyomorultakról beszél.
 8. 11
  galambocskám
  2017. szeptember 06., szerda 19:47
  Cyrano, a kvóta nem egyszer 1300 embert jelent, a szám ismétlődik ha túl sok elosztandó migráns van Európában és mi a garancia arra hogy az 1300-as szám ismétlődik és nem fog emelkedni a kvótalétszám...


  Ugyan már. Európa fuldoklik a migárnsáradatban. Ha egyszer elkezdjük a nyakunkra lőcsölni engedni a hülye Nyugat által behívott embereket akkor sose lesz vége. Ráadásul egy működő kvóta - egyébként sehol sem működik - szívóhatással bírna a potenciális migránsokra.

  Nem mintha különösebben kéne unszolni őket hogy özönöljenek csak rá Európára végeérhetetlen tömött sorokban.
 9. 10
  Cyrano
  2017. szeptember 06., szerda 19:37
  Galambocskám, mennyire megyen a matek?
  Magyarországon van 3155 település (község -város, a tanyavilág nincs benne).
  Na mostan 1300 ember mekkora tömeget jelent ennyi községben?
  Tudja, nekem már az is sértő, ha hülyének néznek, node kegyed öntevékenyen hülyül.:(
 10. 9
  Cyrano
  2017. szeptember 06., szerda 19:24
  Nem akarom elhumorkodni a dolgot, de mit a faxot kezd Szijjártó azzal, ha azaz 1300 ember indít pert, hogy ne kelljen ide jönniük? Kardjába dől? Pedig szerintem, aki kicsit is ismeri a helyzetet, az nem akar ide jönni.Hiszen innen is menekül, aki tud. 7 év alatt még a kormány által kézivezérelt ksh szerint elmentek 600 ezren. (A hazaküldött pénz alapján 1 millióan.)

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs