A lengyel miniszterelnök szerint a magyarok és a lengyelek útja valóban szétvált

  • narancs.hu
  • 2022. július 30.

Külpol

Mateusz Morawiecki reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére.

A magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn a faji kérdéseken felül a lengyel-magyar tengelyről is beszélt, ami szerinte az utóbbi időben sérüléseket szenvedett.

„Ugyanazt akarjuk pedig (békét – a szerk.), de a háború megviselte a viszonyokat. A magyar-lengyel kapcsolatokban szív-probléma van, mert ez két szláv nép (az oroszok és az ukránok – a szerk.) harca, míg a lengyelek azt érzik, ez az ő háborújuk. Át kell menteni az észalapú kapcsolatokat” – fogalmazott akkor Orbán Viktor.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken, egy faluban tett látogatása során újságírói kérdésre válaszolva reagált Orbán kijelentéseire. „Magyarország és Lengyelország útjai valóban szétváltak, de Orbán Viktornak nincs igaza abban, hogy Lengyelország részt venne az ukrajnai háborúban” – jelentette ki a lengyel miniszterelnök a Hvg.hu szerint.

Morawiecki arról is beszélt, hogy a nézetkülönbség elismerése mellett azt nem fogadja el, hogy Lengyelország részt venne a háborúban. „A hősi harcot Ukrajna vívja, viszont amerikai, lengyel, brit és szinte egész Európából érkező fegyverek segítik, hogy megvédje szuverenitását. Mi lengyelek nagyon erősen igyekszünk támogatni az országot a brutális orosz támadás ellen, hogy megőrizze területi épségét” – hangsúlyozta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk