A lövöldözés óta ezer bevándorlót vittek el Horgosról

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Külpol

Rendőrségi akció zajlik egész Szerbiában, befogadóállomásokra viszik a jövevényeket. 

Több mint ezer embert vittek el a rendőrök a magyar–szerb határ szerbiai oldalán lévő Horgosról a csütörtök éjjeli lövöldözés ótatudósít a Szabad Magyar Szó.

A rendőrségi akció azért zajlik, mert csütörtökön, sötétedés után egymásra lövöldöztek a település széli lakatlan házakban meghúzódó ázsiai, afrikai emberek, és egy 20 év körüli férfit mellkasi lőtt sebekkel vittek kórházba.

Azt, hogy pontosan mi történt, még nem közölték a hatóságok. 

A horgosiakat nagyon megviseli, ami a településen zajlik a menekültválság kezdete óta. Ám arra, hogy a falu utcáin lövöldözzenek, eddig nem volt példa.  Horgos közelében gyűlnek össze azok, akik a magyar határkerítésen próbálnak átjutni mindenféle eszközökkel, hogy aztán embercsempészek segítségével folytassák útjukat Nyugat-Európába. 

A Szabad Magyar Szó Dragan Vasiljevićre, a rendőrigazgatóság helyettes igazgatójára hivatkozva azt írja, hogy a rendőrök minden illegális bevándorlót elvisznek Horgosról, sőt, az egész ország területéről, befogadóközpontokba. Akiket most elvittek, főként Afganisztánból és Marokkóból jöttek. A rendőrök Horgoson lőfegyvereket találtak náluk, néhányuknál – írja a vajdasági magyar hírportál – olyan sapkát, sálat is, amelyen a Koszovói Felszabadító Hadsereg (OVK) jele látható. Arra, hogy hogyan kerülhetett az ázsiai, afrikai jövevényekhez az albán holmi, nem tértek ki.

„Hat személyt láttak el a kórházakban sérülésekkel, mindannyiukat a rendőrség őrzi, a rendőrség pedig intenzíven dolgozik az ügy felderítésén” – nyilatkozta a csütörtöki lövöldözésről Vasiljević.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk