„A magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ” – Újabb külföldi szervezetnek lett elege Orbánékból

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. júl. 15., 01:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ugye mindenki tudja, hogy mi lesz erre a Fidesz válasza?

A Freedom House szerint a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával. Az amerikai központú szervezet a magyar kormánynak a civil szervezeteket érintő országos televíziós és plakátkampányára reagálva adott ki közleményt pénteken.

Michael Abramowitz, a Freedom House elnöke leszögezte: „határozottan támadó jellegű és valóban antiszemita az a képi világ és nyelvezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ, különösen a Nyílt Társadalom Alapítvány, illetve annak magyar születésű alapítója, Soros György ellen.”

A Freedom House elnöke kiemelte, hogy Soros György szervezete azon munkálkodik, hogy biztosítsák az alapvető szabadságjogokat valamennyi magyar ember, köztük a kisebbségek tagjai számára is. A szervezet szerint nem helyénvaló, hogy a magyar kormány Soros politikai nézeteivel foglalkozik.

„A menekültek és a civil társadalom démonizálása a magyar kormány részéről sértő mindazok számára, akik fontosnak tartják az alapvető emberi jogok érvényesülését és a nyitott, demokratikus társadalmakat” – zárta közleményét a Freedom House.

Leszedi a kormány a nevetős Soros-plakátokat

Jön a vébé, megy a nevető Soros. A Kormányzati Tájékoztatási Központ hivatalosan is megerősítette az ATV korábbi hírét, a kormány befejezi a legutóbbi nemzeti konzultáció utókampányát, és leszedik az óriásplakátokat. A közlemény szerint az utókampányt eleve hathetes időtartamra tervezték, a második szakasz pedig július 15-én zárul le.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. júl. 15., 01:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. július 15., szombat 11:42
  „Michael Abramowitz”

  Ilyen névvel naná, hogy sorosista. Mármint nem a származására gondolok, azzal nekünk semmi problémánk nincsen, hanem hogy biztosan ő is a sok millió menekültet idecsalogató civil szervezeteket támogatná, ha spekuláns lenne.
 2. 1
  Cyrano
  2017. július 15., szombat 10:24
  Leszedték, aha.
  Mer' ezt ígérték.
  Ez a kormány még nem volt olyan carban, hogy ígérni ne tudott volna.
  A város azon része, ahol én lakom, tele van Sorosozva.:(

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...