A magyar kormány felmondja a Norvégiával kötött beruházási megállapodást

  • narancs.hu
  • 2022. július 12.

Külpol

A Fidesz-kormány vitája Norvégiával nem új keletű, Orbánék először nyolc éve akarták ellenőrzésük alá vonni a Norvég Alap civileknek járó pénzeit.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint megszünteti a kormány a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről Oslóban, 1991. április 8-án aláírt megállapodást, a határozatot Orbán Viktor írta alá - szúrta ki a Hvg.hu.

A lap szerint a megállapodások felmondásáról törvénytervezet is született, a határozatban a miniszterelnök ezzel kapcsolatban két dolgot is elrendelt: egyrészt, hogy állapítsák meg végleges szövegét,másrészt, hogy ha megvan a végleges szöveg, nyújtsák azt be az Országgyűléshez. A törvényjavaslat előadójának a határozat Szijjártó Pétert jelölte ki.

A Hvg.hu emlékeztet: a Fidesz-kormány vitája Norvégiával nem új keletű, Orbánék először nyolc éve akarták ellenőrzésük alá vonni a Norvég Alap civileknek járó pénzeinek elosztását. Norvégia erről hallani sem akart, és inkább felfüggesztette a pénzek kiosztását, emiatt az ország 77 milliárd forintot bukott el. 2021-ben a Közlönyben ezért megjelent, hogy a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak, Orbán Viktor pedig akkor határozatban kérte fel minisztereit, tegyék meg a szükséges lépéseket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk