Az Európai Parlament elnöke meg fogja kérdezni Orbántól, mi a frász a Soros-terv

  • narancs.hu
  • 2017. november 8.

Külpol

Izgalmas beszélgetés lesz.

Képzeljük csak el a szituációt: Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke magához kéreti a magyar nagykövetet, és a következőt mondja neki, miközben kibont egy mentes ásványvizet:

„Guy Verhofstadt ugyan liberális képviselő (pfúj), és ennek megfelelően a szeme is folyton keresztbe áll (szerintem kábszerezik), de kivételesen utánanéztem, és amit az Orbán-féle Soros-tervről zagyvált össze, tényleg úgy van. Tisztelettel kérdezem tehát öntől, mi a frász ez a Soros-konzultáció, és mégis hogy gondolták?"

Nos, ez a beszélgetés tényleg meg fog történni, persze azt nem tudjuk, hogy pont ezek a szavak hangzanak-e el majd, vagy udvariassági formulákba csomagolják a diplomaták a diplomatáskodást, de a lényeg nagyjából ez lesz. Verhofstadt javaslatára Tajani ugyanis berendeli a magyar nagykövetet, és a találkozón arra fogja kérni a kormányt, hogy állítsa le a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt.

Külön pikáns, hogy Tajani is Európai Néppárt-tag, csakúgy, mint a Fidesz–KDNP.

Az Indexnek ráadásul azt az információt is megerősítette Tajani irodája, hogy nemcsak a nagykövettel beszélget majd el, hanem felhívja Orbánt is.

Aki nyilván megvonja majd a vállát, megigazítja övcsatját, és az ég felé emelt arccal mondja: mi megállítjuk Brüsszelt.

A hírre a kormány úgy reagált, hogy Verhofstadt „terebélyes arcátlanságáról” hordott össze néhány irreleváns mondatot.

Figyelmébe ajánljuk