Bevándorlóként spanyol városokba érdemes költözni

  • narancs.hu
  • 2022. december 4.

Külpol

Vajon melyik város a legjobb a bevándorlóként? Európa lenyomja a többi kontinenst? Igen is meg nem is.

Elkészült az InterNations idei felmérése a külföldre kivándorlók körében, ami alapján összeállt a friss lista, hogy melyek a legjobb és legrosszabb városok a világon a kiköltözők számára, írja a Portfolio.hu a Bloombergre hivatkozva. Az Expact City Ranking 2014 óta mutatja be a kivándorlók véleménye alapján összeállított listát – Budapest nem szerepel az ötvenes listán.

Az idén Valencia végzett az első helyen, mert jó a klíma, a helyiek kedvesek és munkát is lehet vállalni. Az első tízben ott van még Madrid is, Barcelona pedig a 14., vagyis Spanyolországban ezek szerint egész jó lehet külföldiként boldogulni. A listát az életkörülmények, az árak, az emberi környezet és a munkalehetőségek alapján állították össze. Ezek alapján olyan kellemes városok, mint Milánó vagy Franfurt meglehetősen hátra kerültek, a drágaság és Milánó esetében a körülményes munkavállalás miatt.

Az első öt város Valencia, Mexikóváros, Dubaj, Lisszabon és Madrid, az utolsó öt pedig Hongkong, Isztambul, Párizs, Frankfurt és Johannesburg. Az egyes részterületeken természetesen más és más az első helyezett, így például munkát vállalni Koppenhágában a legjobb, a digitalizáció Tallinnban, az emberek viszont Mexikóvárosban a legbarátságosabbak. A teljes felmérést itt lehet böngészni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk