Brit újságírót öltek meg Brazíliában

Külpol

Dom Phillips még június elején tűnt el brazil kísérőjével együtt, holttestüket gyilkosaik beszámolója alapján találták meg.

Valóban a június elején eltűnt Dom Phillips brit újságíró holttestét találták meg a héten Brazília északnyugati részén – közölte helyi idő szerint pénteken a brazil rendőrség.

A brit újságírót és a vele utazó brazil Bruno Pereirát június 5-én látták utoljára, amikor a Javari-völgyi területre indultak. Az eltűnésükkel összefüggésben őrizetbe vett gyanúsított részletesen leírta, hogyan ölték meg a két férfit, és elmondta, hová temették el őket. Így találták meg a hatóságok a két áldozat holttestét a perui és kolumbiai határ közelében.

Az Amazonasról szóló számos riport szerzője, az 57 éves Dom Phillips 15 éve élt Brazíliában, és ezúttal egy környezetvédelemről szóló könyvéhez végzett kutatásokat.

A 41 éves Bruno Pereira az őslakosok jogainak elismert szakértője és védelmezője volt, hosszú éveken át dolgozott a térségben a brazil kormány őslakos ügyekkel foglalkozó ügynökségénél (Funai).

Egyelőre nem világos, mi volt a gyilkosság elkövetőinek indítéka, de a hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a bűnténynek esetleg a térségben elterjedt illegális halászathoz vagy a kábítószer-kereskedelemhez is köze lehetett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk