Továbbra is csak üzenget az ENSZ a mianmari népirtás ügyében, pedig az „etnikai tisztogatás tankönyvi eseteként” emlegetik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 15:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Érdemi lépések helyett.

Még mindig csak nyilatkozatok formájában tesz valamit az ENSZ a mianmari népirtás ügyében.  Most épp Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa hívta fel a figyelmet a rohingják tömeges legyilkolására, az „etnikai tisztogatás tankönyvi esetének” nevezte a muszlim vallású helyi kisebbséggel szemben történő „kegyetlen biztonsági műveleteket” – írja az MTI.

Az egész világ ölbe tett kézzel nézi, ahogy végbemegy a népirtás

Mindenki tudja, hogy tömegesen gyilkolják a rohingjákat Mianmarban, de senki nem lép közbe.

A mianmari hadsereg Arakán államban zajló tevékenysége „egyértelműen aránytalan” válasz a muszlim szélsőségesek múlt hónapban elkövetett támadásaira – mondta a főbiztos az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén.

„Felszólítom a kormányt, hogy vessen véget a jelenlegi kegyetlen katonai műveleteknek, vonja felelősségre az összes jogsértés elkövetőit, és fejezze be a rohingja lakosság hátrányos megkülönböztetését.”

A dalai láma mindeközben azt üzente a buddhista többségű Mianmar vezetésének, hogy a béke és a megbékélés szellemében kezet kell nyújtani a társadalom minden tagjának. Buddhára emlékeztetve hozzátette, hogy látva szenvedéseiket, segített volna a rohingjáknak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 15:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...