Eltűnnek a menekülteket mentő segélyszervezetek a Földközi-tengerről

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 13., 11:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A hatóságok miatt ellehetetlenedett a munka.

Korábban az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet jelentette be, hogy leállnak a Földközi-tengeren végzett mentőakcióikkal, mert fenyegetve érzik magukat a líbiai hatóságoktól, miután azok gyakorlatilag kitiltották az úgynevezett mentő- és keresősávból, ami korábban a parttól számított 12 mérföldig húzódott – most ezt 97 mérföldre növelték.

Most újabb segélyszervezet állt le a mentéssel, a német Sea Eye nevű szervezet érzi úgy, hogy veszélybe sodorná a mentésben részt vevő kollégákat azzal, ha folytatnák a munkát – írja a hvg.hu.

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 13., 11:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 19
  rworse
  2017. augusztus 14., hétfő 14:15
  A grrreselyű valóban csak ismételni tud.
 2. 18
  Cyrano
  2017. augusztus 14., hétfő 13:12
  "Csak ismételni tudom: a liberáloktól gyön az emberre az üveges tekintet, a fájdalmas nyüszítés, az falnak kaparása és a csöndes sírdogálás."

  No akkor tegye. Fórumozás helyett leginkább

 3. 17
  Kovacs
  2017. augusztus 14., hétfő 12:41
  15 és 4 megjegyzésem törölve. Elnézést, hogy hozzászóltam. (Megfeledkeztem arról, hogy én már nem akarok "debreceni diák lenni")
 4. 16
  galambocskám
  2017. augusztus 14., hétfő 11:53
  Távol álljon tőlem hogy beléjetiporjak a nemes liberálok felettébb cizellált lelkivilágába,
  de a parti őrség arra van kitalálva, hogy a parton őrködjön.

  Melyik szót nem tetszenek érteni a kettő közül?

  :)
 5. 15
  Kovacs
  2017. augusztus 14., hétfő 10:40
  6: Igen, konkrétan szó szerint igazad van. És már nemcsak fenyegettek, hanem lövöldöztek is. Hogy kinek a sugallatára lövöldöznek hirtelen és mire kaptak támogatást (többek között európai büdzséből) a menekülteket (több millió) illetően...Hm...
  Nincs jelentősége, hogy Európa hányszor fogja még blamálni magát. Mert csak ezt tette eddig.
 6. 14
  galambocskám
  2017. augusztus 14., hétfő 09:57
  "Most van minden határon túl szükség a "demokráciaexportra" - mármint arra, hogy segíteni az érintettek országokban, geopolitikai zónákban a megerősödött demokráciaimportáló szándékokat. Amit például a Soros Alapítvány próbál számos országban. Az euroatlanti zónának most egy nagy "soros alapítvánnyá" kell válnia. Németország, Skandinávia ilyesmit próbál - vargabetűkkel."

  A szírek jöhetnek, nincs felső határ.

  Hát igen, ez tényleg mondható vargabetűnek aminek az a tényleges jelentése, hogy szírek maradjatok otthon, visszük a segítséget.  Csak ismételni tudom: a liberáloktól gyön az emberre az üveges tekintet, a fájdalmas nyüszítés, az falnak kaparása és a csöndes sírdogálás.
 7. 13
  galambocskám
  2017. augusztus 14., hétfő 09:44
  Ez az igazság egy része. De nem helyes az igazság egy hányadát abszolutizálni és ráhúzni a probléma egészére.

  Vannak akik a problémának egy másik hányadát is látják - is, mert Orbán is, Kurz is és mindenki más beleértve ebbe az olykor feltisztuló Merkelt, sőt a sulcit is néhanapján - tudják, hogy a beáramoltatással, a nyakló nélküli beáramlás megengedésével a helyzet nem kezelhető.

  Sok minden miatt nem, többek között a beáramlók képzetlensége, a befogadó országokban élők szokásainak, egymáshoz való viszonyulásának a semmibevétele miatt sem.
  Ezen felül ott van az iszlám amely nem tolerál semmilyen más meggyőződést ömagán kívül - pont olyan mint az az izé amit a liberálok liberalizmusnak képzelnek.

  :)

  Mindenki az égadta egy világon - a liberálokat kivéve - úgy véli hogy a probléma a szülőhazában kezelendő, csak ott oldható meg amiért persze erőfeszítéseket kell tenniük az európai országoknak.

  Tekintet nélkül arra, hogy mely országokhoz köthető az anyaországok rossz helyzete. Nem bűnbakokat kell keresni és nem bűnbakokat kell találni. Még nem sikerült kihevernem Nádas lecsorgásost...:(

  Ha a magyar kormány különadót vetne ki a rossz sorban élők anyaországának megsegítése céljából akkor semmi kifogásom nem lenne ellene. Magam is hozzájárulnék a dologhoz. De az a sorosi ötlet miszerint Európának többmilliárd eurós kölcsönt kellene fölvennie - talán 30 milliárdot, nem emlékszem pontosan - a beáramoltatás költségeinek fedezésére, na ez maga az agyhalál.

  Soros a sajátos elképzeléseit humanizmusba panírozva nyomja le a liberálok torkán.

  Jó étvágyat!

  :)
 8. 12
  rworse
  2017. augusztus 14., hétfő 09:29
  "Érdekes" lesz, hogy a magyar kerítés, a török határzár hatásai után hogyan fog alakulni a vándorlási hullám, ha az eddig szemet hunyó Líbia tartósan el fogja látni a tengeri határaival kapcsolatos feladatait, és nem fognak tudni onnan kirajzani a vándorlók hajói. Hova fognak továbbugrani a vándorlási útvonalak. Líbia persze kénytelen lesz a szárazföldi határait elkezdeni védeni, no meg a kitoloncolást felgyorsítani, mert így meg felhalmozódnak náluk a bejutni be tudó, kijutni nem tudó vándorlók. Ez továbbgyűrűzik a szomszédaihoz, aztán azok szomszédaihoz... A vándorlás is vándorol. Ha visszavándorol a kiinduló országokba, az lesz még egy "érdekes" helyzet, lehet hogy a kivándorolni majd már nem tudók elkezdenek a saját lakhelyükön élhető viszonyokat teremteni?

  A "kisember" jellemzően saját maga (értsd családja) számára keres megoldást, nem törődik a nagyobb összefüggésekkel. Amennyien a polgárháborús országokból elmenekülve most menekülttáborokban élnek tartósan, ha otthon lennének, és azzal törődnének, akkor bőven meg tudnák akadályozni a saját hazájukban a polgárháborúkat, korrupt diktatúrákat - és visszahozni országuk élhető viszonyait. A "kisember" nem szokott összefogni, a "kisember" jellemzően egyéni "megoldásokat" keres. Ha tűz van az épületben, nem tüzet olt, nem sorbaállva szalad ki, hanem mindenki egyszerre próbál kijutni, egymást gátolva, így az épület is leég, a bentlevők is bennégnek, a kijárat előtt tolongva. A vándorlási hullám is ilyesmi.
  A "kisember" jellemzően az egyéni (értsd, családi) boldogulására figyel. Másra jellemzően nem. Ebben az européer demokrácia hozott változást, ókori görög mintára. Most az a világpolitika egyik nagy kérdése, hogy a magáért már felelősséget vállalni tudó európai polgár mennyire tud felelősséget vállalni a világ atavisztikusabb viszonyai között élő vagy onnan menekülő "kisemberekért". Nagy kérdése a problémának, hogy az európai polgár mennyire hiszi el a torlódó problémák hatására az orbáni szirénhangokat, hogy a "Kadhafikat" butaság volt eltörölni, hogy az arab tavasz rosszabb helyzetet hozott, hogy "ezek" a (közel-)keletiek csak diktatúrában képesek élni, hogy nem "exportálható" a demokrácia. Most van minden határon túl szükség a "demokráciaexportra" - mármint arra, hogy segíteni az érintettek országokban, geopolitikai zónákban a megerősödött demokráciaimportáló szándékokat. Amit például a Soros Alapítvány próbál számos országban. Az euroatlanti zónának most egy nagy "soros alapítvánnyá" kell válnia. Németország, Skandinávia ilyesmit próbál - vargabetűkkel.
 9. 11
  rworse
  2017. augusztus 14., hétfő 09:02
  A grrreselyű azt hazudja, hogy az Orvosok Határok Nélkül embercsempészettel foglalkozik.

  A grrreselyű nem érti, hogy lehetséges, hogy "az embercsempészek diktálnak Európának". A grrreselyű úgy látszik, nem hallott arról, hogy a Harmadik Világ válsággócaiból évek óta minden korábbinál nagyobb migrációs nyomás VAN, azaz nem Merkel hívására, nem az embercsempészek kedvéért, hanem háborúk, szegénység, életveszélyes életviszonyok, reménytelen menekülttáborok elől menekülnek-vándorolnak milliók, olyan helyre próbálván eljutni, ahol jobb, biztonságosabb, emberibb, gazdagabb életet remélhetnek. Ezt a vándorlási hullámot ugyebár nem Merkel és nem az embercsempészek hozták létre, hanem VAN. A vándorlók hozták létre, tartják fenn. Megindultak az emberek az utóbbi években, minden korábbinál jobban. A vándorlók diktálnak Európának, nem az embercsempészek. Az embercsempészek meglovagolják a helyzetet, amely tőlük függetlenül VAN.

 10. 10
  galambocskám
  2017. augusztus 14., hétfő 06:57
  "A hatóságok miatt ellehetetlenedett a munka."

  Drága szívem, Narancs!

  Nem a munka lehetetlenedett el hanem az embercsempészet. A Líbiai parti őrség most azt teszi amit egy normális parti őrségnek tennie kell - megakadályozza az embercsempészetet.

  Inkább az a kérdés, hogy eddig miért nem tették. Hogyan lehet az hogy az embercsempészek diktálnak Európának.

  Na látod, ezt lenne érdemes feszegetni.

  :)

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...