Hajléktalankórus lép fel a parlamentben

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 13:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

No nem a magyar Országgyűlésbe, hanem az Európai Parlamentbe kapott meghívást a hajléktalan emberekből álló énekkórus.

Míg Magyarországon továbbra is törvényileg üldözik a hajléktalanságot, addig az ír The High Hopes Choir hétfő este ad koncertet Brüsszelben. A fellépés szervezője a FEANTSA, mely az Európai Unió hajléktalan emberekkel foglalkozó szervezeteit tömöríti. A FEANTSA a héten indítja el kampányát Légy igazságos, Európa – Kiállás a hajléktalan emberekért címmel, melynek célja, hogy az EU célkitűzései közé bekerüljön a hajléktalanság elleni küzdelem. A válság miatt ugyanis egyre több ember veszítette el az otthonát, akik emiatt azonnal a társadalom perifériájára is kerülnek. A kampány célja olyan eszközök és programok kidolgozása, mely Európa-szerte csökkenti a hajléktalanságot.

 

A High Hopes Choir olyan írországi hajléktalanokból áll, akik ki akarnak törni mostani helyzetükből, vagy akik korábban maguk is hajléktalanok voltak, vagy akik hajléktalan embereket segítő szervezetnél dolgoznak.

A kórus tagjai azt üzenik, hogy minden ember számára van remény, és remélik, fellépésükkel sikerül az európai döntéshozók figyelmét felhívni a lakhatási problémákra. A félórás koncert után a kórustagok személyes történeteiket is megosztják a közönséggel.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 13:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs