Hatalmas felfújható Trump-bébivel várják az amerikai elnököt Londonban

  • narancs.hu
  • 2018. július 6.

Külpol

A polgármester áldását adta a Trump-lufi reptetésére.

Jövő hét pénteken látogat Donald Trump Londonba, ennek apropóján indult közösségi gyűjtés az elnököt kifigurázó óriás lufiért. Miután több mint 16 ezer font, vagyis közel 6 millió forint jött össze, London polgármestere is engedélyezte a lufi reptetését.

A közösségi kampány kitalálója Leo Murray aktivista kemény szavakkal illette az elnököt. Mint mondta, azért választotta ezt a figurát, mert szerinte az amerikai elnök olyan, mint egy nagy, dühös bébi, törékeny egóval.

Donald Trump rasszista nézeteket vall, ami hátrányos megkülönböztetést jelent a nőkre, a bevándorlókra és a kisebbségekre nézve. De veszélyt jelent a világbéke és a föld jövője szempontjából is. A morális felháborodás nem érdekli az elnököt, de azt nem kedveli, ha viccelnek vele. Ezért is választottam ezt a lufit, azt szimbolizálva, hogy így egész Nagy-Britannia lenézi és rajta nevet – nyilatkozta az aktivista.

A szervező azt is elmondta, hogy a londoni főpolgármesteri hivatal először nem engedélyezte a Trump-baba röptetését, azonban tízezer aláírás gyűlt össze az akció támogatására. Sadiq Khan főpolgármester közleményében az áll, hogy támogatja a „békés demonstrációhoz való jogot, és megérti, hogy ennek több fajtája létezhet”.

A 6 méteres Trump-babát pénteken engedik a levegőbe, mielőtt az amerikai elnök megérkezik. Mivel maradt még elég pénzük az adományokból, a tiltakozók úgy határoztak, hogy „turnéra” küldik a nagy lufit, hogy amerre csak megfordul az elnök, lehetőleg mindenhol kísértse.

(via indy100.com)

Figyelmébe ajánljuk