„Hitlerné” – Bajusszal, náci egyenruhában, mellette horogkereszttel ábrázolja címlapján Angela Merkelt egy kormányközeli lap

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 18., 09:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A török Güneş című napilap legfrissebb száma így reagált a német–török viszony elmérgesedésére.

A török kormányhoz közelinek tartott Güneş című napilap legfrissebb számának címlapján fotómontázs látható Angela Merkel német kancellárról, akit Hitler-bajusszal, fekete náci egyenruhában és pisztollyal a kezében, mellette horogkereszttel ábrázoltak, s németül a „Hitlerné”, törökül pedig a „csúnya néni” kísérőszöveg olvasható – közölte a Bild című német napilap.

false

 

A német újság emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hetekben elmérgesedett a kétoldalú kormányzati viszony, miután több német városban a helyi hatóságok megakadályozták török miniszterek kampányrendezvényeit, és erre Recep Tayyip Erdoğan török államfő a náci módszereket idéző eljárással vádolta meg Németországot, Merkelt pedig terroristák támogatásával.

Indulatos vita bontakozott ki Törökország és Hollandia között is, miután Hága nem engedte meg két török miniszternek, hogy részt vegyen a török alkotmánymódosításról szóló népszavazást támogató rotterdami kampányrendezvényen. Ezt követően Erdoğan „náci maradványnak” nevezte és „állami terrorizmussal” vádolta a holland kormányt.

Európa értetlenséggel és éles bírálattal reagált a török elnök nyilatkozataira – emelte ki a Bild.

A feszültség növekedését illusztrálandó emlékeztetett arra, hogy csütörtökön a Sabah legfőbb török kormánypárti napilap európai kiadásának címlapján is hasonló stílusú szöveg volt olvasható németül: „Hiába harcoltok. Erőtök nem elegendő Törökország megállításához. Hej, Európa!… Hej, Németország!… Hej, Hollandia!… Hej, fasiszták!… Hej, náci maradványok!… Hej, Bild!… Azt hiszitek, hogy ordibálásotoktól, felindultságotoktól és erkölcstelen rágalmaitoktól félni fogunk?”

A Sabah török nyelvű változatában pedig azt írták: „A keresztes sajtó hadat üzent. Piszkos kampányuk nem ismer határokat.”

A Güneş botrányos címlapja nem az első hasonló eset Törökországban, tavaly augusztusban egy másik lap, az Akşam címlapján jelent meg a német kancellárról egy fotó, amelyen Hitler-bajusszal ábrázolták, miközben karját náci karlendítésre emelte.

MTI

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 18., 09:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 Kovacs
  Kovacs
  2017. március 18., szombat 20:10
  Igen, ez egy globális népi motívum. Ez a hitlerezés. Különösen szánalmas, amikor a bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű. Hitlerezve.
 2. 3 szegedi789
  szegedi789
  2017. március 18., szombat 19:19
  igen-igen, az a fránya megvalósítás, vizuális kivitelezés, ami előre megválaszol mindent . . .
  "bajszot" rajzolni '17-ben, tényleg mennyire forradalmi, merkel néni brühüm-brühüm . . .
  vagy ez már egy új, esztétikai puccs része lenne ? ? ?
 3. 2 dönci5
  dönci5
  2017. március 18., szombat 10:54
  Ezek finkelsteinhabonynál kapták a kiképzést? Tehetségesek...
 4. 1 rworse
  rworse
  2017. március 18., szombat 10:27
  Török Ripost.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...