Ismét Mikolajivot lövik az oroszok

  • narancs.hu
  • 2022. július 2.

Külpol

A dél-ukrajnai város robbanásokra ébredt, a polgármester azt kérte, mindenki maradjon az óvóhelyeken.

Ismét az odesszai kikötőhöz közeli Mikolajiv városát lőtte az orosz hadsereg szombatra virradóra – számolt be a Guardian a város polgármesterének közlésére hivatkozva.

A robbanások előtt megszólaltak a légvédelmi szirénák, Olekszandr Szenkevics polgármester pedig a Telegram üzenetküldő alkalmazásban figyelmeztette a város lakóit, hogy robbanások történtek városszerte, mindenki maradjon az óvóhelyeken. Hajnalban még nem lehetett tudni, mi okozta a robbanásokat, és vannak-e sérültek.

Nemrég a városban egy stadiont találtak el rakétával az oroszok, ott szerencsére nem ért baj senkit.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6839 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6252-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

A beléptetettek közül a rendőrség 358 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 62-en, köztük 20 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre pénteken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Ukrajnai h?bor?

 
 
 A fotó Mikolajivban készült, egy orosz tüzérségi támadás után, június 18-án. Fotó: MTI/AP/George Ivanchenko

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk