Levélbombát küldtek a spanyol miniszterelnöknek

Külpol

Fennakadt a miniszterelnöki hivatal biztonsági szolgálatának ellenőrzésén.

Levélbombát küldtek ismeretlenek Pedro Sánchez miniszterelnöknek - közölte a spanyol belügyminisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az egy héttel ezelőtt, hagyományos postai úton kézbesített küldemény fennakadt a miniszterelnöki hivatal biztonsági szolgálatának ellenőrzésén. A boríték pontos tartalmának elemzése még folyamatban van.

Az elmúlt 24 órában hasonló levélbomba érkezett a madridi ukrán nagykövetségre, amelynek egyik munkatársa könnyebben megsérült a kezén, a Torrejón de Ardozban található katonai légi bázisra, valamint egy zaragozai fegyvergyártó céghez is.

A katonai támaszpontra küldött levél címzettje a védett létesítmény területén működő Európai Unió Műholdközpontja (SatCen) volt, a gyanús küldeményt az átvilágításkor ott is kiszűrte a biztonsági szolgálat, csakúgy mint az Instalaza nevű vállalatnál, ahol az épületet azonnal evakuálták, a tűzszerészek pedig ellenőrzött körülmények között felrobbantották a pokolgépet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk