Magyar diplomatát gyanúsítanak szivárogtatással

  • narancs.hu
  • 2017. november 23.

Külpol

„Az osztrák Standard forrásai szerint a magyar nagykövetség közvetítésével szivároghatott ki az a jegyzőkönyv, ami szerint az osztrák köztársasági elnök bizalmas információkat osztott meg 27 uniós diplomatával az éppen zajló koalíciós tárgyalásokról, Sebastian Kurz kancellárjelöltet pedig idegesítőnek tartja” – írja a 444.hu.

Az osztrák és a magyar köztársasági elnök

Az osztrák és a magyar köztársasági elnök

Fotó: MTI

A jegyzőkönyvet a Kronen Zeitung szerezte meg, mely szerint a bécsi Imperial Hotelben, november 10-én tartott megbeszélésen Alexander Van der Bellen elnök uniós diplomaták előtt idegesítő fiatalembernek titulálta Sebastian Kurz kancellárjelöltet, aki alig iszik alkoholt, nem dohányzik és kávét sem iszik, de nagyon rugalmas, és mindig az EU-s mainstreamhez igazodik majd.

Az osztrák köztársasági elnök elismerte, hogy a koalíciós tárgyalásokról szóló információk részben helytállók, de kijelentette, hogy Kurzról csupa pozitív dolgokat mondott. A Der Standard szerint a szivárogtatással a magyar nagykövetség képviselőjét gyanúsítják – a találkozón a külképviselet egyik munkatársa és nem a magyar nagykövet vett részt. A lap szerint nemcsak a szivárogtatás a vád, hanem az is, hogy a jegyzőkönyvet a magyarok rosszul fordították le angolból, és több helyen megváltoztatták az értelmét.

Figyelmébe ajánljuk