Megbénították a klímaaktivisták a berlini repteret

  • narancs.hu
  • 2022. november 24.

Külpol

Átmenetileg leállt a közlekedés a berlini nemzetközi repülőtéren csütörtökön klímaaktivisták tiltakozó akciója miatt.

A reptér mindkét kifutópályáján leállították a közlekedést, miután a német főváros és a körülötte elterülő Brandenburg tartomány nemzetközi repülőterét az Utolsó Nemzedék (Letzten Generation) nevű éghajlatvédelmi csoport megbénította. Több aktivistájuk pillanatragasztóval a pálya burkolatához rögzítette magát, egy társuk felvételeket készített az akcióról – számolt be az RBB24.

Az akció első fél óráját közösségi portálokon élőben közvetítették. A felvétel alapján a rendőrség nagyjából a tizedik percben érkezett az aszfalthoz rögzített fiatalemberekhez.

Az első aktivisták 16 óra körül hatoltak be a repülőtérre, átvágva a területet védő kerítést. A reptér tájékoztatása szerint a közlekedést 18.20 óra körül indították újra.

Az éghajlatvédelmi erőfeszítések azonnali növelését követelő csoport az utóbbi hónapokban számos hasonló figyelemfelkeltő és tiltakozó akciót hajtott végre, szerdán például két aktivistájuk a karmesteri pulpitushoz rögzítette magát hangverseny közben Hamburg világhírű koncertpalotájában, az Elbai Filharmóniában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk