Moldovában áramkimaradások vannak a háború miatt

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. november 23.

Külpol

Olyan mértékben teszik tönkre az oroszok az ukrán energiahálózatot, hogy annak már Moldovára nézve is vannak negatív hatásai.

Tömeges áramkimaradások kezdődtek szerdán Moldovában az ukrajnai energiahálózatban keletkezett károk miatt - közölte Andrei Spinu miniszterelnök-helyettes, infrastrukturális és regionális fejlesztési miniszter.

"Az ukrajnai energiarendszer helyzete miatt az utóbbi órában tömeges áramkimaradások kezdődtek országszerte. A Moldelectrica dolgozik az áramszolgáltatás helyreállításán" - írta Andrei Spinu Telegram-csatornáján.

A Moldelectrica állami áramszolgáltató megerősítette a hírt. Korábban a kormány utasítására titkosították a cég honlapján szereplő adatokat.

A Dnyeszter melléki oroszbarát szakadár területen szerdán teljesen megszakadt az áramszolgáltatás - jelentette a moszkvai székhelyű TSZV televízió. A jelentés szerint egy sor településen - így Ribnitától Dnestrovscig, valamint Parcaniban és Tiraspolban - nincsen áram.

A moldovai elektromos hálózat a szovjet idők óta összeköttetésben van az ukrajnai és Dnyeszter melléki hálózatokkal. Ez utóbbi területen található Moldova legnagyobb erőműve, a Cuciurgan erőmű. Áramkimaradás, illetve az automatika meghibásodása esetén a balesetek elkerülése érdekében leáll az áramszolgáltatás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk